AOH tippar Allsvenskan – Omg. 2

Ikväll drar andra omgången igång. Vi hoppas att denna omgången blir den fest Allsvenskan förtjänar att vara. Hur omgången slutar? Det berättar Jimmy Fors och Martin Klinteberg för dig här nedan. 

AOH Tippar (2)

1) IF Elfsborg – BK Häcken

JimmyJag bevittnade ett väldigt tamt Elfsborg som förlorade sin premiär i måndags, Häcken i sin tur inledde väldigt piggt och med en El Kabir i god form kan de slå vilket lag som helst i allsvenskan. Det två saker som talar för en hemmavinst är dels fördelen av hemmaplan men även revanschlustan efter förlusten i måndags, jag tror dock inte att det räcker för att slå Häcken, därför tippar jag att bortalaget reser hem från Borås med full pott.

Slutresultat: 1-2

Martin: Häcken imponerade i sin premiär men det gjorde definitivt inte Elfsborg. Häcken kommer som, i mina ögon, favoriter men hemmalaget når en poäng pga just hemmaplan.

Slutresultat: 1-1

—————————————————–

2) Falkenbergs FF – IF Brommapojkarna

Jimmy: Falkenberg fick kanske den tuffaste utmaningen att knäcka i premiären som nykomling, att möta de regerande mästarna på deras hemmaplan, de stod dock upp bra i 70 minuter sen rann det på med mål för MFF. Brommapojkarna borde vara en munsbit för alla lag i allsvenskan och Falkenberg är inget undantag, “Henke” lär berätta för sitt manskap att för ett nederlagstippat lag finns där matcher man MÅSTE ta poäng, det här är en av dem.

Slutresultat: 2-1

Martin: Det kommer att bli fest i Falkenberg på lördag när man hemmadebuterar i Allsvenskan. Att just BP kommer på besök borde tala för en hemmaseger men bortalaget har rutin av några år i högsta serien och det kan ha en viss inverkan i denna matchen mellan två förväntade nedflyttningskandidater.

Slutresultat: 2-2

—————————————————–

3) Djurgårdens IF – Halmstads BK

Jimmy: Söndagens upplevelser finns kvar på allas hornhinnor och Djurgården kan nog förvänta sig ett massivt hemmastöd när Halmstad gästar dem, men hur väl har spelarna hämtat sig? Det kommer bli känslosamt, kanske blir det ett lyft, eller så blir det raka motsatsen. Halmstad är inget dåligt lag och kan nog knipa lite poäng här och var och Djurgården borta öppnar ett sådant scenario i år.

Slutresultat: 1-1

Martin: Hemmalaget kommer ha ett mäktigt hemmastöd och den första kvarten mot HIF visade att man har ett vasst anfallsspel. HBK får en tuff säsong och får vänta på sin första trea några veckor till.

Slutresultat: 3-0

—————————————————–

4) IFK Norrköping – Helsingborgs IF

Jimmy: Norrköping vill förmodligen studsa tillbaka efter premiäromgången och är väldigt trygga på konstgräset hemma på Nya parken. Hur mår och fungerar HIF-spelarna efter söndagen? Jag tror där kan finnas hjärnspöken kvar hos några, det är ju så för många av oss andra, dessa tror jag kan ställa till det för HIF i matchen mot “Peking”.

Slutresultat: 2-2

Martin: Tyvärr så tror jag att söndagens tragiska händelse påverkar HIFarna mer än vi vill tro på det mentala planet. David Accam visade dock att krutet var torrt och ger HIF ledningen.  Norrköping, i fördel av hemmaplan, studsar snabbt tillbaka efter premiärförlusten mot Häcken. Tror tyvärr att det kan bli en rätt tillknäppt tillställning men med mycket kärlek på läktaren.

Slutresultat: 1-1

—————————————————–

5) Gefle IF FF – AIK

Jimmy: AIK förlorade mot IFK Göteborg i seriepremiären hemma på Friends Arena och det finns inte på en karta i världen att man förlorar två matcher i följd, den här matchen kommer att domineras av gästerna från matchens början till dess slut. Däremot hoppas jag att Lunds BKs förre anfallare Dardan Mustafa får hoppa in för Gefle.

Slutresultat: 0-3

Martin: Gefle är starka på Strömvallen och har ett spännande anfallspar i Lantto/Williams. Oavgjort mot Mjällby, i premiären, visade att Gefle säkert kan sno poäng från många lag i år. AIK är favorittippade och trots förlusten mot IFK så tror jag att man tar sig samman och inkasserar sin första trepoängare.

Slutresultat: 0-1

—————————————————–

6) Kalmar FF – Åtvidabergs FF

Jimmy: Det blev en god start för Herr Eklund och hans Kalmar, men även Åtvidaberg presterade väl när de slog Elfsborg i måndagskväll. Åtvidaberg har ett par spännande spelare som kan avgöra matcher på egen hand och jag tror att de kan överraska i år, inte som topplag kanske men strax där efter, jag tror gästerna vinner med uddamålet.

Slutresultat: 1-2

Martin: Hasse Eklund fick precis den start han hoppades på när KFF vann mot BP i premiären. Segertåget fortsätter mot ett Åtvidaberg som, trots seger mot Elfsborg, inte är lika vassa på bortaplan. Klart att den gode Herr Eklund vill imponera på sin nya hemmapublik.

Slutresultat: 2-0

—————————————————–

7) IFK Göteborg – Malmö FF

Jimmy: IFK fick den start man önskade trots svårt premiärmotstånd, nu får man ännu en svår motståndare när Malmö FF gästar dem på Gamla Ullevi, kan man lyckas två gånger i rad? Ja det kan man, Stahre förfogar över ett riktigt bra lag i år och jag har med dem som en av toppkandidaterna i mitt allsvenska tips.

Slutresultat: 3-1

Martin: Tippade själv IFK som Allsvenska slutsegrare och efter segern på kompisarenan finns det ingen anledning att ändra på det tipset. MFF vann komfortabelt (resultatmässigt) mot Falkenberg men fick ändå slita för poängen. I denna ”toppfight” visar IFK att det inte var en tillfällighet med segern i premiären. Lasse Vibe avgör med två nya mål.

Slutresultat: 2-0

—————————————————–

8) Örebro SK – Mjällby AIF

Jimmy: Det är inte sol alla dagar om året, ibland regnar det, ibland är det väldigt tråkigt – det här är en sådan “dag” (läs: match). Inget av lagen känns intressant, bortsett från att Per Ola Ljung leder ÖSK, och den lär bli tillknäppt.

Slutresultat: 1-1

Martin: Omgångens tråkigaste match – åtminstone på pappret. Mjällby kan bjud upp till dans när dom vill men PO ser nog till att ÖSK kommer undan den allsvenska hemmapremiären med hedern i behåll.

Slutresultat: 1-1

bbl_jimmy_fors

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*