AOH summerar sommarens transferfönster

I Augusti, förra året, vände Holgersson hem med ambitionen att åter göra HIF Allsvenskt Foto: Johan Lilja

Natten till söndag stängde ett av dem mest sexiga transferfönstren jag upplevt under alla mina 30 rödblåa år. Och för HIFs del stängdes det med flaggan i topp.

Varför? Tre klassvärvningar i sig som håller en på tok för hög nivå för dagens superetta, samt två väl godkända värvningar för att hålla bredd och konkurrens intakt inför höstens slutspurt.

Att Granen skulle återvända visste redan hela fotbolls-Sverige, men väljer ändå att se han som en sommarvärvning pga ankomsten.

Och med tanke på en riktigt starkt VM fanns rädslan inom mig att han faktiskt kunde lämna innan han ens hunnit landa i sundets pärla.

Det går inte ett öra obemärkt förbi hur otroligt VIKTIG denna påg kommer bli med sitt ständiga prat där han styr och ställer sina medspelare till högre nivåer. En ledartyp och vinnarskalle man inte vart i närheten av sedan Gashi sa farväl.

Rasmus Jönsson då? Jodå, namnet som ständigt sitter på supportrarnas läppar när vi pratat drömvärvningar 2 senaste åren. Och för varje fönster som vart under den tiden har drömmen känts mer och mer möjlig för varje fönster, och att publikfavoriten äntligen flytta hem ger DiRöe en helt ny dimension i offensiven. Det har vi redan bevittnat efter 2 matcher.

Jönsson osar klass, inte minst i superettan. Och har väl förtjänat sin publikfavoritstämpel sedan 2011, inte minst för sina prestationer utan också för sin fantastiska personlighet.

Holgersson då? En värvning med blandade åsikter, och det med all rätt. Senaste återbesöket blev inte vad vi supportrar tänkt oss då han istället valde pengarna i Cypern framför Olympia. Med förståeliga skäl stack det nog i mångas ögon, så även i mina.

Men att Holger kommer kunna bli än viktig pjäs betvivlar jag inte, likt Granen får man in ytterligare en pådrivare som inte är rädd för att höras på planen. Att han även är en allroundspelare som kan spela ytterback, mittback alternativt innermitt ser jag bara som en stor bonus. För det är dem kommande omgångarna som varningar och skador dyker upp tightare än tidigare under säsongen.

Wanderson då? Jodå, både sommaren 2011 och 2012 vart han uppe i diskussioner med HIF, men konkurrens från ryska storklubbarna gjorde att HIF inte hade ekonomiska förutsättningar för att hänga med i den matchen. Men denna gången blev en höna till en fjäder på bara 2veckor. Och på Olympias läktare klia sig nog många i ögonen när man läste detta rykte första gången.

Statusen då? Svårt att veta då han haft en tyngre period nere i Turkiet, men vi vet att han levererat högklassig fotboll innan dess både på svensk och rysk mark. Så skickligheten har han!

Och tror likt Rasmus att superettan kan bli kanon för att hitta tillbaka till glädjen, självförtroendet som kommer medföra den klass som finns långt inom dom.

Ja, Wanderson kommer leverera…

Thierry Zahui? Är väl egentligen en värvning till för att bredda truppen, och som jag nämnde här innan så är det nu i andra halvan av säsongen som bredd blir viktigare än någonsin. Till det säkerligen en ganska billig värvning också. Men killen besitter en högklassig frisparksfot och låt oss hoppas att snart kan få presentera sig på Olympia, för vackra frisparksmål är alltid välkommet.

Så för att summera detta fönster spikar jag min 18manna-trupp på följande vis:

Pär Hansson

Randrup, Granqvist, Weberg, Eriksson

Bojanic, Abubakari

Moro, Jönsson, Wanderson

Bjarnarson

Avbytare: Joelsson (mc), Holgersson, Landgren, C Johansson, Almeida, Max, Dahlberg.

Och med detta sagt hoppas jag innerligt att Peo förvaltar denna bredd på rätt sätt, för ett uteblivet avancemang skall inte vara möjligt med dagens HIF.

Vi är skånesstolthet!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*