AOH gratulerar Jørgen Skjelvik – 30 år idag!

110814 Fotboll, Allsvenskan, Trelleborg - Helsingborg: Jörgen Skjelvik, jubel, Helsingborg © Bildbyrån - 30565

AOH skickar ett stort grattis till vår förra försvarare som fyller 30 år idag!

Jørgen Skjelvik föddes den 5 juli 1991 i Bærum i Norge. Karriären inleddes i norska Stabæk, där Skjelvik gick genom ungdomsleden och sedan slog sig in i a-laget redan som tonåring i 2010.

Under sommaren 2011, då HIF jagade sitt första SM-guld sedan 1999, anslöt den dåmera 20-åriga Jørgen Skjelvik till Skånes Stolthet på lån. Den vindsnabbe normannen, som under sin karriär spelat både vänsterback, mittback och kantspelare, gjorde endast tre framträdande för HIF men lyckades ändå göra avtryck. Det var i 2-1-segern borta mot Kalmar FF som Skjelvik gjorde sitt enda mål för HIF, vilket i sin rätt bidrog till att man kunde vinna guldet det året.

Ironiskt nog hamnade norrmannen i just Kalmar året därpå, och kom att spendera ett år där innan han flyttade vidare till norska Rosenborg. Det blev hela fem år i Rosenborg, innan karriären bar vidare till amerikanska LA Galaxy för två år på andra sidan Atlanten. Sedan dess har danska Odense varit Skjelviks klubbadress, först på lån men sedan början av året även permanent. Utöver klubblagsfotbollen så har norrmannen även mäktat med åtta landskamper för Norges a-landslag.

Idag fyller Jørgen Skjelvik som sagt alltså 30 år, så vi på AlltOmHIF vill passa på att skänka våra gratulationer samt önska all lycka och framgång i den fortsatta karriären!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*