Andreas Landgren – “Spontant så är det premiären som kittlar mest just nu”

Andreas Landgren är äntligen tillbaka i full träning efter sin korsbandsskada Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35348

Klockan 10.15, imorgon, gör HIF sin första träning för året när laget springer ut på Filborna IP. Vi på Allt om HIF tog ett snack med Andreas Landgren om hur det är att komma tillbaka efter ledighet och förväntningarna på säsongen.

Först och främst, hur har ledigheten varit?

När man lever 24/7 med fotboll under nästan 11 månader är det skönt att ta ett break och ladda batterierna med att göra annat än att lira fotboll. Prio under ledigheten har varit att umgås med vänner & familj för att samla energi inför omstarten.

Hur är suget efter fotboll när man är ledig under en längre tid som ni varit?

Första två veckorna är det skönt att tänka på annat sen börjar suget komma smygande igen. Senaste veckorna har det börjat spritta i benen igen och man vill komma tillbaka och träffa laget och komma igång med träningen.

Vad har du för förväntningar på säsongen? För dig själv och laget?

Jag förväntar mig att vi fortsätter att utveckla vårt spel och kan bita ifrån oss på ett bra sätt när Allsvenskan rullar igång. För egen del handlar det om att hela tiden ligga så nära maxnivå i prestation som möjligt och bidra med det som är mina starka sidor.

I Superettan var HIF stora favoriter och det kommer inte gälla på samma sätt i Allsvenskan, förändrar det på något sätt tänket hos er spelare? För samtidigt är HIF ett klassiskt allsvenskt lag och ses troligtvis annorlunda på än andra nykomlingar

Personligen tror jag inte det förändrar tänket på något sätt. Som spelare går man alltid in i matcher för att vinna dem. Taktiska upplägget förändras kanske en del men det är en annan femma.

Blir det annorlunda att ha en försäsong utan cupspel? På vilket sätt i så fall?

Det har varit trevligt med tävlingsmatcher i februari men nu blev det som det blev och man anpassar sig efter det. Det positiva i detta är att vi förhoppningsvis kan planera in ett läger lite längre in på försäsongen.

Man brukar prata om Sveriges väldigt långa försäsong och att det känns som den aldrig tar slut, är det något du känner igen dig i?

Absolut. Det blir tre långa månader men man har vant sig vid detta nu. Man har lärt känna sin kropp och det är en konst att försöka toppa formen till slutet av mars/början av april när man är igång så lång tid innan seriestart.

Är det någon eller några matcher du ser extra mycket fram emot i år?

Spontant så är det premiären som kittlar mest just nu. Jag kommer ihåg när man satt i sorg på planen efter Halmstads-matchen för 2 år sedan. Redan då började man tänka på att vi skulle tillbaka. Det blir en riktigt go känsla när det är dags för den matchen och något vi alla väntat på.

Till sist, hur mycket längtar du efter den allsvenska premiären?

Som sagt tidigare så ska det blir extremt kul. Nu är det bara att borra ner huvudet i sanden några månader och se till att vi är så förberedda som möjligt inför den dagen.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*