Alvaro Santos: “Bättre form till nästa år kan jag lova er”

Vi befann oss på Olympia i ett annat ärende. Men när den alltid lika glada och trevliga Alvaro Santos gick förbi, då passade vi på att ta ett par ord om säsongen som varit och om nästa års slutspel i svenska cupen.

Alvaro, hur har säsongens slutskede känts, du har varit i bra form? 

Foto: Bjarki Tordarson

Det har känts väldigt bra. Säsongen har varit väldigt blandad av olika saker för oss som lag men jag tycker att vi har avslutat säsongen bra. Vi har spelat bra, både i allsvenskan men även i Europa League mot motstånd som Hannover och Twente som är två bra lag från bra ligor. Nu har vi en möjlighet att spela de två sista matcherna och gå för seger i bägge och få avsluta säsongen på ett bra vis.

Hur har det känts för dig personligen?

Jag har ju förberett mig bra inför detta år och har varit redo länge, men inte fått så mycket speltid. När jag väl fick förtroendet av tränaren att spela så gick jag in och gjorde det som jag är bra på och visade att man var i bra form genom att leverera.

Hur ser du på din roll i laget?

Jag hoppas att jag har en viktig roll för laget men vill inte se mig själv som en pappa för andra spelare. Men jag är en förebild för många och i min roll så representerar jag HIF på många sätt. Till alla ställen som jag går, representerar jag klubben och det vill man göra på bästa sätt.

Du är populär bland fansen, hur mycket betyder deras stöd?

Man brukar säga; att finns det en klubb är det på grund av fansen. Samarbetet mellan spelare och fans skapar framgångar. Många fokuserar på att där inte kommit så mycket folk på matcherna i år, men man ska lyfta fram de som varit här och om vi fortsätter att göra bra ifrån oss på planen kommer mer folk också att komma. Den nya arenan kommer givetvis att bidra till att fler folk i framtiden hittar till Olympia också.

Hur många år till kommer vi få se dig bjuda på dina överstegsfinter och sambakonster här på Olympia?

Du, jag vet inte mycket om det just nu, men har två år kvar och har lovat mig själv att njuta av den tiden och hela tiden försöka vara glad, något jag är på varje träning och match. Man blir ju inte yngre direkt, men jag kan se en framtid där jag känner mig bättre och bättre och tror att jag kommer att vara ännu bättre till nästa år.

Nu blev du matchvinnare i cupen och sköt laget vidare, hur var det att få stå i rampljuset som matchvinnare än en gång i år?

Jag tycker att var match som jag har hoppat in i år om jag sammanfattar dem så är jag väldigt nöjd, det har blivit många mål och assist vid de inhoppen och man har fått vara med och bidra till att laget vunnit matcherna. Nu i Höllviken, det var bara så att jag har varit i bra form och hållit mig frisk och fick lite mer speltid än annars, det var skönt, matcher av denna karaktär är viktiga för laget och nästa år kanske det är just denna match som tog oss ut i Europa igen.

Sen kom lottningen till cupen och ni fick Varberg, Assyriska och Gefle, hur ser du på era chanser att avancera från den gruppen?

Är vi på den nivå som vi är på idag så ska vi avancera, med all respekt för våra motståndare, men vi är ett bättre lag. Vi har två matcher hemma och en borta. Men vi har sett vårt lag i år, vi har fått börja om flera gånger eftersom att spelare har sålts, men det har byggts vidare med Larsson, Djurdjic och Bedoya, jag hoppas att vi kan behålla dem så har vi en stark trupp till nästa år. Men någonstans får man ändå se att vi har en mycket stark stomme kvar från laget från förra året och nästa år kommer ni att få se den bästa sidan av oss igen.

Så nästa år kommer vi att få se HIF gå för vinst i cupen och Alvaro Santos i bättre form än någonsin?

Nej, bättre form till nästa år kan jag lova er men att vinna eller inte vinna cupen kan jag inte lova. Det kommer att bli tufft nästa år, vi vet inte än vilka tränare vi har eller vilka spelare som är kvar, men vi hoppas att alla supportrar är där och visar vägen för oss.

 

1 kommentar

  1. Gud har talat och varje ord är sant, så hoppas vår tränare inför nästa säsong lyssnar ordentligt – saker & ting har hänt när Alavaro är på plan!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*