Allt Om HIF tippar Allsvenskan omgång 19

Omgång 19 står för dörren och nu när hösten närmar sig så är det fulla raka omgångar som spelas. Bara en hängmatch kvar att vänta in innan tabellen slutar halta. Men nog om det, denna vecka är det Roland Nordqvist och Björn Velander som ska guida er genom de Allsvenska matcherna.

AOH Tioppar

1) IF Brommapojkarna – Djurgårdens IF

Roland: BP kunde inte stå emot frestelsen att lägga sin hemmamatch borta, för att få spela på Tele2 Arena. Det var säkert ett misstag. Om Djurgårdsfansen låter lika mycket som mot HIF så kommer de att hjälpa sitt lag att blåsa ut BP ur arenan.
Slutresultat: 0-3

Björn: BP har 20 raka bortamatcher i Allsvenskan utan seger. Kanske är det det de tänker på när de lägger hemmamatchen mot Djurgården på just bortaplan. Jag tror inte deras taktik hjälper och Djurgården tackar och tar emot tre poäng.
Slutresultat: 1-3

—————————————————–

2) IF Elfsborg – Kalmar FF Roland: Normalt borde man förstås tippa en komfortabel hemmaseger här. Fjolårsmästarna brukar ju vara svårslagna hemma. Men i år har de svajat rejält. Dessutom har de fått lägga kraft på CL-kval i två tuffa matcher mot Celtic. Kalmar är för övrigt ett av allsvenskans bättre bortalag. Jag chansar lite här och tror på småländsk seger.
Slutresultat: 0-1

Björn: Elfsborg har ett förlorat CL-kval i ryggen vilket säkert satt sig en del i ben och kanske även i huvudet på Ellos. Kalmar har varit lite av en smygare i år och ligger på en femteplats sex poäng bakom serieledande HIF. Kalmar tar chansen att såga av plastlaget definitivt från toppstriden.
Slutresultat: 0-1

—————————————————–

3) Åtvidabergs FF – Halmstads BK

Roland: Lutar åt en knapp hemmaseger här. Åtvid är definitivt det bättre laget men HBK har lyckats gneta sig till oavgjort i nästan hälften av matcherna. Allt talar för att Halmstad får kvala i höst för att försöka hålla sig kvar och varje poäng behövs. Trots det lutar jag åt en knapp hemmaseger.
Slutresultat: 1-0

Björn: Åtvidaberg är bra hemma och mycket talar för en hemmaseger. Åtvid har inte kniven på strupen på samma vis som Halmstad har och kan spela ett tryggt spel. Halmstad är piskade att gå framåt. Det är 13 poäng upp till de magiska 27 poäng som krävts i snitt för att klara kontraktet för HBK. De har 12 matcher kvar att klara det på. Idag börjar de inhämtningen.
Slutresultat: 1-2

—————————————————–

4) Helsingborgs IF – IFK Norrköping

Samone Falkman
Atta är tillbaka från sin avstängning
Foto: Samone Falkman

Roland: Jag vet att HIF har haft stora problem med Norrköping på hemmaplan under lång tid men nu är det dags att bryta trenden. Östgötarna visade förvisso senast att laget klarade sig utan sin flyktade skyttekung Thorvaldsson, men jag tror de får problem på Olympia. Och jag är väldigt säker på att HIF vill ta revansch för debaclet mot Djurgården. Atta är tillbaka på mittfältet och jag utgår från att Boateng tar avstängde Accams plats. Återstår att se om Roar väljer Alvaro eller Robin tillsammans med Arnor längst fram? Jag vill se Santos, med Robin som inhoppare.
Slutresultat: 3-1

Björn: Helsingborg  tog inga poäng mot Norrköping förra säsongen. I år har HIF vunnit första mötet och jag är övertygad om att Roar har berättat för killarna vad han vill se i matchen på söndag. Norrköping sålde Thorvaldsson men gjorde ändå en stark insats och vann mot Mjällby, men Khalili vill inte spela matchen som Norrköpingsspelare och frågan är om han blir klar för HIF. Förhandlingar pågår i skrivandets stund. Jag tror Boateng blir tungan på vågen och han får sin första nätkänning inför hemmapubliken.
Slutresultat: 3-1

—————————————————–

5) Syrianska FC – IFK Göteborg

Roland: På väg mot Superettan i en ruskig fart, men mellan varven överraskar Syrianska. Södertäljegänget är dock till och med sämre hemma än borta så här blir det knappast poäng. Komfortabel seger för Göteborg är att vänta.
Slutresultat: 0-2

Björn: Det här blir en trevlig eftermiddag för IFK Göteborg. Syrianska är fullt medvetna om att tåget har gått och vet om att nästa säsong blir det superettanfotboll för laget.
Slutresultat: 1-4

—————————————————–

6) Gefle IF – Mjällby AIF

Roland: Det finns inget lag som spelat oavgjort oftare än Gefle i år. Laget har lämnat hälften av matcherna med delad poäng. En trend som mycket väl kan hålla i sig. Mjällby har överraskat positivt och är svårslaget.
Slutresultat: 1-1

Björn: Gefle är starka hemma och har bara förlorat en match. Mjällby har å sin sida överraskat många men på bortaplan har de bara vunnit två gånger. Jag tror de utökar den skörden mot Gefle, med tanke på lagets EL-kval.
Slutresultat: 0-1

—————————————————–

7) BK Häcken – Östers IF

Roland: Hisingelaget har svikit i år och inte alls motsvarat förväntningarna. Öster balanserar kring kvalstrecket och är egentligen piskade att vinna en sådan här match. Frågan är dock om laget har kvalitet nog för att göra det? Jag tvivlar.
Slutresultat: 1-1

Björn: Häcken har underpresterat och Öster sköter sig enligt planen mer eller mindre. Vid vinst för växjölaget så når de, tillfälligtvis, fastare mark. Häcken kan, om mina matematikkunskaper och om allt utvecklas så som det brukar, inte vara säkra på att klara kontraktet i år. Det blir en tämligen trist match, men jag tror att Häcken vinner knappt trots sitt europaspel.
Slutresultat: 2-1

—————————————————–

8) Malmö FF – AIK

Roland: Som HIF-are önskar man givetvis inget annat än att den här matchen ska sluta oavgjort. Önsketänkande vore förstås att inget av lagen fick poäng med sig, men det går ju inte. Det är dock inget orealistiskt tips med delad pott. AIK har möjligen bättre form men Malmö är ganska starka hemma.
Slutresultat: 1-1

Björn: AIK har inte slagit Malmö hemma på långa tider tydligen. Men Malmö kommer från ett förlorat EL-kval som säkert sätter sina spår. AIK går framåt och är starka just nu. Jag tror, och hoppas, på delad pott i denna matchen.
Slutresultat: 2-2

bbl_roland_nordqvistBjörn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*