Allt Om HIF tippar allsvenskan – Omgång 16

Den 16e omgången är hör och häpna en full omgång, vilket känns lite ovant när man vant sig vid uppskjutna matcher. Men hur som helst så är det Björn Velander och Bjarki Tordarson som ger er facit denna omgång.

1) IF Brommapojkarna – IFK Göteborg

Foto: Bjarki Tordarson
IFK får klara sig utan Philip Haglund.
Foto: Bjarki Tordarson

Björn: Göteborg var nöjda efter en poäng på Olympia, det var det de strävade efter, men i denna matchen ska det inte vara något annat än vinst som gäller. Tämligen enkel match förr IFK.
Slutresultat: 0-3

Bjarki: Enkel seger (tyvärr) för IFK. Frågan här är bara med hur mycket… Tvåsiffrigt? Knappast, men relativt enkelt.
Slutresultat: 0-4

—————————————————–

2) BK Häcken – Kalmar FF

Björn: Kalmar tog en knapp seger mot BP senast och Häcken gick på pumpen mot AIK, så det är två lag som vill visa att de kan bättre. Det kan bli en hård batalj mellan de båda mittenlagen. Jag tror på delad pott.
Slutresultat: 2-2

Bjarki: Häcken är ett så pass bra lag att de borde klara av att slå KFF på hemmaplan. Men jag tror att det bli en svår nöt att knäcka. Till slut släpper det och BKH får in 2 snabba mål.
Slutresultat: 2-1

—————————————————–

3) IF Elfsborg – Halmstad BK

Björn: Halmstad fick äntligen smaka segerns sötma efter en kämpainsats mot Syrianska förra omgången. Även om hallänningarna fick med sig 1-1 på hemmaplan blir nog detta en för svår uppgift för dem, även om jag tror att vinsten gör att de står upp bra på plastplanen.
Slutresultat: 2-1

Bjarki: Skojar ni SvFF? Ska denna matchen verkligen spelas? Elfsborg förnedrar HBK. IFE spelar med ena handen bakom ryggen och vinner ändå.
Slutresultat: 3-0

—————————————————–

4) Gefle IF FF – IFK Norrköping

Björn: Gefle är svåra på hemmaplan, även om Norrköping är vana att spela på plastmatta så tror jag Gefle skräller och vinner.
Slutresultat: 1-0

Bjarki: Sveriges tråkigaste vs jojo klubben Norrköping. Gefle kommer nog att vinna denna endast för att IFK somnar p g a Giffarnas trök-spel.
Slutresultat: 2-0

—————————————————–

5) Mjällby AIF – Djurgården IF

Björn: Vårens skrällgäng mot vårens krislag. Djurgården vill ha revansch för skrivbordsförlusten och Mjällby vill visa att de kan vinna på riktigt. Det blir en tät match på Strandvallen och poängen delar man på. Om inga päron kommer flygande vill säga.
Slutresultat: 1-1

Bjarki: Mjällby brukar överraska, men ingen blir överraskad om de vinner här. Däremot blir jag överraskad om de förlorar. Där av…
Slutresultat: 0-1

—————————————————–

6) Syrianska FC – AIK

Björn: Senast de möttes spelade de inför över 40000 på Friends Arena med uselt underlag. Nu spelar de på plast så den aspekten går väl att jämföra men publikintresset kommer nog inte ens nå upp till 4000. Då blev det 0-0 men nu tror jag AIK tar den här matchen relativt enkelt.
Slutresultat: 2-1

Bjarki: En match som jag inte vill missa. Sa ingen, någonsin.
SFC får storstryk av AIK. SFCkommer inte göra en lika bra match mot dem som de gjorde på Kompis Parken i AIKs hemmapremiär….. Jag kommer med omedelbar verkan att sluta tippa denna match. Jag tänkte sätta en tvåa här, och någon måste ta det största ansvaret för det. Eller, vänta… Jag kommer tillbaka och tippar klart. Stockholmslaget sänker Södertäljelaget så Syrianskaspelarnas skallar snurrar sammanlagt sex snurrningar. Snart så ser vi SFC spela Superettan-spel.
Slutresultat: 0-6

—————————————————–

7) Malmö FF – Åtvidabergs FF

Björn: Åtvidaberg skrällde till och slog Elfsborg i förra omgången, men nu, på gräs, får de det svårare tyvärr. Malmö vann komfortabelt mot Gefle senast och inte heller detta ska bli något större hinder.
Slutresultat: 3-1

Bjarki: ÅFF är ett lag som jag, av någon anledning, blir glad för när det går bra.
Ska de plocka poäng på Swedbank? Min logik säger NEJ, men mitt hopp säger ja.
Slutresultat: 0-1 (Realistiskt resultat 2-0)

—————————————————–

8) Helsingborgs IF – Östers IF

Foto: Bjarki Tordarson
Arnór Smárason gör mål mot Öster!
Foto: Bjarki Tordarson

Björn: HIF har revansch att kräva för den snöpliga 1-1 matchen på bortaplan, man vill dessutom visa att man är med i matchen om guldet på allvar. Öster kan överraska till en början och jag tror på ett ledningsmål för smålänningarna men sen kommer maskinen trumma igång. Arnór presenterar sig för ett välbesökt Olympia med ett mål, en frispark, som han knorrar in i mitten på andra halvlek.
Slutresultat: 3-1

Bjarki: Förra mötet sög. Förra matchen HIF spelade var en fullt godkänd insats. Även om resultatet inte är det. Kämpen Gashi avstängd, skyttekung Lindström avstängd, Bedoya borta. Mycket talar för att det blir tufft på måndag. Glädjande är dock att; Larsson är tillbaka, Smárason är tillgänglig, Santos är i bra form och Simovic fick näta igen. Gustav Jarl gjorde en sådär debut när han kom in i sista minuten mot ett IFK som parkerade bussen framför målet. Jag hoppas att han får komma in lite tidigare och får en bättre chans visa vad han går för. ÖIF ska inte underskattas, men Roar reder ut detta.
Slutresultat: 4-1

Björn Velander BBL

Bjarki Tordarson BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*