Allsvenska notiser – Så ska supporterbråken på Olympia minska

Radio P4/Kristianstad berättar att nu ska trängseln och bråken i centrum ska minska när HIF har hemmamatch. I ett samarbete mellan HIF, polisen och kommunen ska man starta en servering uppe vid Olympia, allt för att förhindra problemen i centrum vid matcher.

Tanken är att serveringen ska öppna tidigt innan matchstart så att supportrar kan träffas där uppe för att äta eller ta en öl istället för att göra det nere i centrum. Även bortasupportrar är välkomna.

Får vi publiken till Olympia tidigare kommer de folkrörelser som blir finnas kring stadion istället. Det blir mycket enklare än att folk ska springa genom centrum som ju är ganska trångt på sina ställen, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg.

Första gången detta ska provas är vid den allsvenska premiären i april och förhoppningen är att båda lagens supportrar ska samlas vid arenan tidigare för att undvika trängseln. Trots att både hemmalagets och bortalagets supportrar samlas på samma ställe tror varken polisen eller HIF att det blir mer problem där.

När folk är på arenan vill man inte uppföra sig illa. Här är man för att kolla på fotboll, säger Paul Myllenberg.

Detta är än så länge ett pilotprojekt och resultatet kommer att utvärderas i sommar för att se om man ska satsa på det i längden.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*