Alhadji Gero “Jag är redo att ta varenda chans som ges för mig att ta en plats på plan, med det jag kan bidra med under den lilla speltiden jag får”

191019 Häckens Alexander Faltsetas och Helsingborgs Alhaji Gero i kamp om bollen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Häcken den 19 oktober 2019 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

Det är dagen efter att HIF inkasserat sin tredje förlust på fyra matcher. Även om spelet börjar nå upp till en hyfsad nivå så är det uteblivna målen ett orosmoment. AOH satte sig ner med anfallaren Alhadji Gero för att hör hur han ser på inledningen av Allsvenskan och sin roll i laget

En tisdagsträning där Sol mixades med regn var och varannan minut, mixades också det lite lugnare med lite intensivare då spelarna som startade mot Häcken sist fokuserade på att återhämta sig själva med en lite lugnare träning och de spelare som satt på bänken fick spela lite småplans-spel mot varandra, där Chefsscout Adil Kizil fick visa sig på styva linan och vikariera i ena målet. Efter träningen satte jag mig ner med Alhaji Gero, för att höra om hur han tänker om sin speltid och sin roll i ett lag som har problem att både göra mål och vinna matcher.

Fyra matcher och bara en poäng, känner ni er frustrerade?

Ja, Lite. Det är något som vi har jobbat för och som du kan se arbetar vi hårdare varje dag på träning så när det kommer till match så försöker vi ge vårt bästa. Men i slutändan om resultatet inte blir som vi vill så kan vi inte luta oss tillbaka utan måste fortsätta kämpa, förbättra oss själva och lära oss från våra misstag från matcherna vi har spelat. Så vi måste hålla ihop oavsett vad, eftersom vi vet hur hårt vi har jobbat och om vi inte får resultatet vi vill ha är det inte det slutet på allt, utan vi måste fortsätta arbeta tills vi har nått vårt mål.

Vad säger du till fansen som själva kanske känner sig frustrerade?

Självklart förstår vi att alla är frustrerade, givetvis kommer vi att studsa tillbaka för varje dag har de varit där för oss. Vi kommer att kämpa vidare och vi kommer ge dem vad de förtjänar, vi ska visa att vi är HIF och oavsett vad kommer vi att kämpa för dem, visa vår fulla förmåga både individuellt och lagmässigt. Självklart ska vi ge dem den glädje som de är vana vid. Nu är bara en svår period för oss och för alla, men som du ser arbetar vi hårt där ute för att göra allting möjligt för oss och för dem.

Men personligen dock, laget har noll mål framåt och du har haft noll starter hitintills, vill du ha mer speltid eller är det som vanligt upp till tränaren?

Ja, självklart som jag sa innan är vi ett lag av 22-23 spelare där alla vill spela och varenda en måste gå ut och ge allt för i slutändan är det ändå upp till tränaren att bestämma vem som spelar. Och vem som än spelar kommer jag ge 100% support till den personen och till laget. Jag har arbetat på och när jag väl får chansen kommer jag ta den och då kommer jag aldrig tappa den. Vi måste hålla ihop nu, stötta varandra och fortsätta jobba för om en individ gör mål och vinner matchen för oss är det inte bara för honom, utan för alla, våra fans och alla runt laget. Det är det vi arbetar för varje dag och jag är redo att ta varenda chans som ges för mig att ta en plats på plan, med det jag kan bidra med under den lilla speltiden jag får.

“Oavsett vad måste vi stötta varandra och det är något som jag är bra på, att ta fram det bästa ur mig själv och andra också”
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

På det ämnet, jag har sett en hel del träningar nu och då har jag sett dig agera mer som en ledare och försökt hålla modet uppe inom laget, är det en roll som du vill ha nu när Granqvist är borta?

Givetvis är det ett ansvar som vi måste ta, för vi är som en familj. Oavsett vad måste vi stötta varandra och det är något som jag är bra på, att ta fram det bästa ur mig själv och andra också. Om jag ser någon som har lite låg energi gillar jag att uppmuntra folk runt omkring mig och hela laget som du också har sett på träning. Jag pushar alla på samma sätt som jag pushar mig själv. Vi behöver att alla kommer ihop och kämpar tillsammans som en grupp och också vinner tillsammans som en grupp och gör fansen glada. Det är därför som jag varje dag kommer ut här på träningen och ger mer energi till alla runt omkring mig.

Slutligen, är tre poäng ett måste på torsdag (Imorgon)?

Ja, som du såg mot Häcken kommer vi från en förlust och idag kommer vi alla ut på planen och kämpar väldigt hårt och vi kommer göra det igen imorgon (Onsdag) på träningen. Jag ser fram emot Torsdag på vår hemmaplan och givetvis ska vi ge vårt allt, för vi har inga ursäkter för den här matchen. Vi måste komma och ge allt vi har, för vi behöver det mer än dem och det är något vi inte bara kan prata om, vi måste visa det på plan också att vi verkligen behöver det mer än dem. Som du kan se från förlusten sist, hade vi ett bättre spel jämfört med de tidigare matcherna vi spelat och varje dag tar vi steg framåt. Misstagen vi har gjort förut lär vi oss ifrån. Men jag är säker att matchen på Torsdag är en annorlunda match, för vi behöver det verkligen mer än någon annan nu.

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*