Alexander Gerndt klar för HIF

Då ska det vara spikat och klart, HIF och Gefle är överens om en övergång, vilket gör att Alexander Gerndt numera är HIF’are. Affären gick loss på runt fem miljoner och detta får vi väl då tacka vår anonyma lotto-miljonär från Helsingborg för?

Till HIF.se säger Alexander Gerndt:
Det här blir nästa steg i min utveckling som fotbollsspelare. Jag har större möjligheter att utvecklas i HIF. HIF har en bra trupp med många bra spelare och de tror på sitt spel. Det visade de inte minst mot Gefle i våras då de vände 1-0 till 1-3 med en man mindre på planen“, säger Alexander som är spelklar redan mot Häcken (borta) på torsdag.

Vi nås dessutom av nyheten att Sundin är klar för spel i HIF även nästa säsong. Såja, då har vi bredden spikad då… Men var är forwarden som ska gå direkt in i laget?

Det har spridit sig en mildare form av hybris bland vissa HIF-supportrar som är rent lyriska över denna övergång. Själv är jag inte speciellt imponerad, som jag dessutom skrev för en dryg vecka sedan, jag hoppas jag blir övertygad om motsatsen, ganska snart.

Men i vilket fall, jag välkomnar och lyckönskar naturligtvis Alexander till Världens Finaste Förening, och manar honom till att ge allt, allt för HIF!

***

Omstarten av Allsvenskan igår gav positiva resultat. MFF förlorade mot ett nytaggat AIK och dessutom tappade Mjällby poäng. Ett oavgjort resultat i dagens match mellan Elfsborg och ÖSK, så har HIF ytterligare ett gyllene tillfälle att öka avståndet på torsdag. Känns rätt bra, eller hur?

***

Jag är tämligen övertygad att även Lantz och HIF kommer att komma överens vad det lider, jag har fullt förtroende för att de bägge tvistande parterna löser det här innan det går för långt…

***

1999 spelade AIK i Champions League. 2000 spelade HIF i Champions League. 2010 spelar AIK i Champions League (?). 2011 spelar HIF i Champions League (?)

***

Semestertider till trots, plats nummer 23 får man väl vara nöjd då?

1 kommentar

  1. Jag är precis som Fredrik lite försiktig i förhoppningarna om vad Alexander kan tillföra HIF. Oron baserar sig främst på hur det gick för Johan Orremo när han hamnade i Djurgården. Allt handlar givetvis om hur nyförvärvet passar in hos omgivningen. Alla vi HIF-vänner hoppas givetvis att Alexander ska flyta in väl och bli den målspottare laget behöver.

1 trackback/pingback

  1. Alexander Gerndt klar för HIF « | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*