Allsvenska notiser: AIK:s Ivan Turina har avlidit

AIK:s målvakt Ivan Turina är död. Målvakten från Kroatien som kom till Solna klubben 2010 har hittats avliden i sin lägenhet under torsdagsmorgonen. Han blev bara 32 år gammal och lämnar efter sig en gravid hustru och två ettåriga döttrar.

AS_notiser_2013Polisen fick kännedom om dödsfallet strax före 07:30 på morgonen och sände ut en patrull till målvaktens bostad, där skulle en granne möta upp dem.

– Jag kan bekräfta att Ivan Turina är död men det finns inga misstankar om brott, säger Patrik Nuss, biträdande stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Enligt polisen talar allting för att det rör sig om ett sjukdomsfall.

Ordföranden i AIK, Johan Segui, fanns på plats vid familjens lägenhet i Solna under morgonen för att vara ett stöd åt familjen.

– Jag är för tagen för att uttala mig om det här just nu. Jag får återkomma senare, säger Segui till Sportbladet.

Ivan kom till AIK 2010 då klubben befann sig i en målvaktskris och var på sökande fot efter en förstemålvakt. De fann sin keeper i Turina som skrev på ett kontrakt för tre och ett halvt år med Solna klubben. Den stora målvakten vann tidigt AIK-supportrarnas hjärtan med sitt respektingivande målvaktsspel och har sen han kom till klubben alltid varit förstavalet mellan stolparna. Med sin längd och pondus ingav han ett stort lugn men kunde även briljera med sina blixtsnabba reflexräddningar. Han har länge ansetts som en av de bästa målvakterna i allsvenskan och spelade samtliga AIK:s matcher under årets allsvenska fram till att han skadade sig i låret i matchen mot Gefle.

Det blev totalt 65 matcher i allsvenskan för AIK och Turina höll nollan totalt 26 gånger av dem.

I februari skrev Turina på ett nytt kontrakt med klubben som skulle sträckt sig fram till och med 2016 – med det kontraktet blev han också en av allsvenskans bäst betalda spelare.

– Det är klart att jag är lycklig, jag har hela tiden sagt att jag vill stanna här, vilket Jens (Andersson, sportchef) har vetat. Det tar lite tid bara. Och familjen vill bo i Stockholm, vi trivs väldigt bra här, sade han då till Sportbladet.

Ivan Turina lämnar efter sig en gravid fru och två ettåriga döttrar.

 

bbl_jimmy_fors

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*