Åge tacksam för segern

 

Knappt ett dygn efter den värdefulla segern borta mot Syrianska är Åge Hareide mest nöjd med att det blev tre poäng trots att HIF-insatsen lämnade en hel del övrigt att önska. Precis som han uttryckte direkt efter matchen var Åge betydligt mindre nöjd med utvecklingen och spelet efter att hemmalaget fått sin målvakt Dwayne Miller utvisad.

 

Vad hände egentligen?

Precis det som ofta händer, konstaterar Åge. Nämligen att spelarna tror att nu är det klart och glömmer att spela. Vi har en klar ledning och motståndarna en man mindre. Då är det lätt att tro att nu löser sig allt. Men så är det ju inte. Det gäller att fortsätta jobba. Det gjorde vi inte. Men det löste sig ju till slut och jag föredrar att vara nöjd med det.

Du hade möblerat om rejält i startelvan och ändå såg det inledningsvis mycket bättre ut än tidigare?

– Ja, jag vet ju att vi har en bred trupp och flera spelare som ville komma in och visa att de förtjänar att få spela. Det är också viktigt att de då får chansen att visa upp sig. Och jag tycker att de tog den, åtminstone till en början.

Anfallsspelet såg riktigt bra ut i starten med två snabba mål?

-Vi hade tränat lite extra på det efter CL-kvalet i Wales och det gav utdelning direkt.

Sörum fick ledigt för att få åka till Norge och vila upp sig, är det medicinen för att få igång hans målskytte?

Det kan vara det. Samtidigt är han en spelare som jobbar mycket och det sliter hårt, inte minst på konstgräs vilket var en bidragande orsak till att han fick vila.

Men hans problem med målskyttet, handlar det inte mycket om psykologi numera?

-Jo, troligen. En anfallare behöver självförtroende och om målskyttet inte lossnar sätter det sig i huvudet. Men jag vet ju vad han kan och hoppas han ska hitta tillbaka.

Erik Sundin gjorde ett piggt intryck nu när han fick starta. Mål direkt, nästan?

– Sundin är en mycket bra spelare som är farlig med sina djupledslöpningar. När vi får stora ytor kan vi bäst dra nytta av dem. Jag tror också att han nu är kvitt sin skada men ville inte riskera att han skulle slå upp den, vilket är lätt hänt, säger Åge som en förklaring till bytet i andra halvlek.

De täta matcherna fortsätter och nu väntar returmötet med det walesiska laget på onsdag. Ni hade en del problem med dem borta?

Det var väl främst i första halvlek. Vi var ju inställda på att de skulle komma ut jättetaggade samtidigt som vi behövde vänja oss vid förhållandena. I andra tyckte jag att vi kontrollerade matchen ganska bra och vi fick ju ett mål bortdömt. Jag tror att det kommer att se annorlunda ut på Olympia på onsdag.

Du räknar kallt med att ni ska fixa avancemanget?

I fotboll ska man inte räkna med något i förväg, men vi är förberedda på att gå vidare. Det är jätteviktigt för oss. Nu är vi dessutom med i den absoluta toppstriden i allsvenskan och jag ser inga problem i att vi satsar parallellt. Det är bara positivt. För att nå toppen behöver man spela tuffa matcher.

Transferfönstret öppnar snart och om ett par veckor går lånetiden med Alfred ut – hur ser du på den situationen?

Vi kommer att analysera läget på onsdag, när vi vet om vi gått vidare. Då kommer vi att ta de beslut som krävs.

OK, tack och lycka till i fortsättningen.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*