Åge- dagen efter: Vi borde varit med i guldkampen

HIF vann. Och det komfortabelt. 3-0 visade väl egentligen precis den skillnad som det var mellan lagen, förutom då en kvart i andra halvlek. Får gratulera till segern Åge!

– Tack ska du ha. Det satt skönt. Men vi borde avgjort redan i första. 1-0-ledningar är bräckliga och det var ju nära att Åtvidaberg kvitterade också. Men det var skönt att vårt byte (Accam mot Santos) gav utdelning.

Ja, det är kul att se hans kvaliteter.

– Det är stort att kunna sitta så mycket på bänken och sedan bara gå in och leverera. När Alvaro kommer rättvänd är han svår att stoppa. Att sedan göra ett sånt avslut som avbytare är inte heller så lätt. Det är lätt att man blir stressad och tar i för mycket. Nä, det är riktig klass på det.

– Det jobbiga är att hålla igång alla spelarna. Med det täta spelprogrammet vi har hinner vi inte få in andra matcher och en del spelare blir utan viktig speltid. Det är lätt att vara efterklok men man kanske ändå behövt U-21. Men nu är det som det är.

Det är mycket skador på mittbackar. Hur ser det ut framöver?

– Vi hoppas att Peter Larsson är tillbaka tills på torsdag. Beslut om det tar vi tidigast på onsdag. Detsamma gäller Gashi för övrigt. Men Baffo har gått från klarhet till klarhet. Blivit en jämnare spelare och börjar ta för sig mer och mer. Se bara situationen igår i första halvlek. Han är en ung och mycket intressant spelartyp kryddat med snabbheten.

När det gäller mittfältet, är det viktigt att Gashi kommer tillbaka då man ju kan förvänta sig att det blir mycket defensivt arbete?

– Nej egentligen inte. Framför allt för att jag faktiskt tror att Twente kommer att backa hem. De gör så i den inhemska ligan i alla fall. Åtminstone på bortaplan oavsett vilka de mött. Så där tror jag inte det är någon fara.

Gårdagens match, något speciellt du vill lyfta fram?

– Tycker att första halvlek är bra, bortsett att det blir lite för smått och omständligt innan vi tar avsluten. Sedan känns det som några spelare blir lite trötta och vi bjuder in dem i matchen men sedan kommer ju Alvaros klassmål.

– Men samtidigt måste man reflektera. Vi borde varit med i guldkampen. Tyvärr har vi släppt till alldeles för många mål på fasta situationer och det är inte godkänt på denna nivå. Men vi har blivit straffade ordentligt under säsongen på denna punkt. Dessutom har vi haft en del marginaler emot oss när det gäller en del domslut. Domarna gör fel och det sker i varje match, det är något man får acceptera men likväl har vi haft motflyt. Se bara på matcherna mot AIK och MFF.

Då tackar jag för idag och hoppas på en segerintervju på fredag!

– Tack själv och ja, det får vi hoppas på.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*