Adil Kizil “Vi är självklart intresserad av en sådan lösning”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

FotbollDirekt kunde, idag, avslöja att några av storklubbarna undersöker möjligheten till att arrangera en träningsturnering under våren. Även HIF ställer sig positiva till en sådan lösning i väntan på den Allsvenska premiären.

“Jag kommer ställa frågan till en del klubbar under kommande vecka” säger HIFs chefsscout, Adil Kizil, när vi presenterar uppgifterna för honom.

En redan lång försäsongen har blivit ännu längre. Enligt det besked som SEF kom med i veckan så får fotbollsälskare vänta tills juni på allsvensk premiär – om coronaviruset tillåter det.
Med ytterligare tre månader till av försäsong så undersöker nu klubbarna hur man, på bästa sätt, kan förbereda sig för en ev Allsvensk premiär till sommaren. Att man vill spela matcher är det ingen tvekan om och efter att HIF fått ställa in sina två kommande träningsmatcher, mot Trelleborg och Norrby, så anordnar man bla en internmatch, på Olympia, under torsdagen. Men i jakten på en mer lockande spelform så förs även diskussioner med SEF och andra klubbar om en ev lösning på problemet.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt finns det tydliga planer på en sexlagsturnering med AIK, Djurgården och Hammarby samt tre närliggande allsvenska klubbar; Norrköping, Sirius och Örebro. Nu kan AOH avslöja att även HIF är intresserad av planerna och hur man kan få möjlighet till spel. Och, om så blir fallet. även ge supportrarna tillgång till “produkten”

-Frågan kom upp på SEFs möte under förra veckan och vi är självklart intresserade av en liknande lösning i den södra regionen. Under kommande vecka kommer jag kontakta en del klubbar för att se hur de ställer sig till detta säger HIFs chefsscout, Adil Kizil, när AOH når honom på söndagen

Hur ser ni annars på läget?

-Vi tar vecka för vecka och följer de rekommendationer som ges. Självklart håller vi att titta på hur vi ev kan lösa en del träningsmatcher, i slutet på April, och då hade denna typ att “turnering” varit ett väldigt bra alternativ. Dels blir resorna kortare och alla får möjlighet till bra motstånd. Sen ska ju allt klaffa med tanke på kvarvarande matcher i Svenska Cupen osv

Är tanken någon form av regional uppdelning då?

-När frågan kom upp så var väl tanken att dela in landet i regioner där vi, rimligtvis, tillhör den södra delen. Samtliga klubbar har, inte minst pga omständigheterna, en ansträngd ekonomi så dår hade detta kunnat vara perfekt. Kortare resor innebär mindre kostnader, vi får bra motstånd och kan samtidigt ge våra supportrar något att kunna se fram emot och kunna följa via tex nätet.

På SEF-mötet var de 32 klubbarna representerade och sett till den södra regionen skulle det kunna innebära att klubbar som Malmö, Halmstad, Trelleborg, Mjällby mfl kan stå som tänkbara motståndare. Om detta blir verklighet eller inte återstår att se.

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*