Achinioti Jönsson nådde inte ända fram

Den förre HIFaren, Alexander Achinioti-Jönsson, håller numera till i den nybildadae kanadensiska ligan Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Centralamerika är där som Alexander Achinioti Jönsson huserat de senaste månaderna. Även om utfallet inte riktigt blivit vad hans klubb, Forge FC, hoppats på så har man, på kort tid, etablerat sig som en klubb att räkna med.

Efter ha vunnit mot lag från El Salvador och Panama stod Arcahaie FC från Haiti som motståndare i Concacaf. Även om Forge var det klart bättre laget, och har

de ledningen med 1-0, så innebar en målvaktstavla att motståndarna kunde kvittera under ordinarie tid. Matchen gick till straffar där Arcahaie FC drog det längsta strået. Vinst hade betytt direktkvalificering till slutspelet iConcacaf League och kvalificerat sig till gruppspelet i nästa års Concacaf Champions League.

Dock fick kanadensarna, och den förre HIFaren, ytterligare en möjlighet att ta sig vidare. Club Deportivo Marathón, från Honduras, stod för motståndet. Forge hamnar tidigt i underläge men har flera chanser att kvittera. Det blir en tuff match och domaren verkar ha ett gott öga till laget från Honduras vilket innebär att resultatet, 1-0, står sig matchen ut. 

Forge lyckas vinna två matcher ,spela en oavgjord och en förlorad match, vilket är imponerande med tanke på hur tufft det är att vinna i Centralamerika. Hade det varit hemma och borta möten hade man ganska säkert gått vidare (vilket man borde gjort ändå). Lägg därtill att  Forge inte heller är inne i seriespel så får insatsen ses som väl godkänd. 

Nu väntar semester för Alexander som anländer till Sverige i veckan. Återvänder, till Kanada, för han först i Februari och innan dess så hoppas vi kunna träffa honom för en intervju om fotbollslivet på andra sidan jordklotet.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*