Accam lugnar fansen

Foto: Bjarki Tordarson
David Accam firar ett av sina många mål under tiden i HIF Foto: Bjarki Tordarson

Det är Silly Season och med tanke på HIFs ekonomi är det nog många som sitter med hjärtat i halsgropen. Den vindsnabbe ghananen gav ett lugnande besked till fansen idag. “Jag lämnar inte i januari” säger han till Helsingborgs Dagblad.

Foto: Bjarki Tordarson
David Accam och Álvaro Santos firar ett mål.
Foto: Bjarki Tordarson

David Accam har varit i Ghana över julen där han bland annat besökt barnhem för att ge tillbaka till samhället. Men han har tränat också.

-Jag har tränat hårt i Ghana och är i  en väldigt bra form. Jag har ett problem med ljumskarna som jag ska behandla. 

David Accam som under 2013 gjorde tio mål känner ingen press på sig inför säsongen. Han trivs med att vara en av de tongivande i laget så att han nu blir stjärnan i laget är inget han ser som negativt utan tvärt om något han ser fram emot.

Under tiden i Ghana funderade han även över den gångna säsongen, vad som var bra och vad han kan förbättra. Men vad han kommer att förändra i sitt spel vill han inte avslöja för Helsingborgs Dagblad.

Accam har under tiden i HIF ofta omgärdats av transferrykten där bland annat Arsenal blivit nämnt som intressent. Även om klubbens ekonomi är ansträngd så är dock en försäljning av David Accam något han själv säger nej till.

-Min dröm är att flytta till en större liga i framtiden, men jag har sagt till klubben och min agent att det inte är läge i januari. Om klubben vill sälja mig nu så kommer jag inte acceptera det. 

Men även om han inte känner sig redo för en flytt nu i januari så gör han ingen hemlighet av vart han vill i framtiden. Siktet är inställt på Arsenal i England, men för att komma dit är han medveten om att han måste jobba hårt.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*