931 dagars väntan är över

Som Allt Om HIF kunde berätta i artikel om Martin Fribrock- HIF’are vi minns(http://www.alltomhif.se/2011/03/14/hifare-vi-minns-martin-fribrock-2/ ), så har Martin Fribrock varit skadad i 2, 5 år på grund av en efterhängsen knäskada. Det har varit en riktigt tuff period för honom. Men i måndags var det däremot mungiporna rejält uppåt för Martin, då han gjorde comeback i en reservlagsmatch med hans klubb Esbjerg mot FC Nordsjälland.

– Känslan att få spela match och dra på sig en matchtröja igen var underbar. Vi bestämde ett par dagar innan att jag skulle spela så jag hade tid på mig att förbereda mig. Men det var lite fjärilar i magen och nervösa ben. Men allt som allt var det en underbar känsla, säger Martin.

Martin gick till Esbjerg från Halmstad BK sommaren 2008. Han hann dock bara vara med och spela två månader i sin nya klubb innan han åkte på en väldigt allvarlig knäskada. Efter det har det tyvärr blivit en hel del operationer, minst sagt. Den första operationen gjordes i november 2008.

– Då fixades allt som gick sönder vid den tråkiga dagen i september samma år.

Andra operationen gjordes i mars 2009. Den tredje och den fjärde operationen gjordes i augusti respektive december samma år.

– 2009 var ett riktigt skitår. Det kändes som allt gick fel då, säger Martin och fortsätter:

– Jag var mellan andra och tredje operationen på väg tillbaka mot full träning. Men efter en träning i början av augusti, så var det något som kändes väldigt fel och knäet svullnade upp väldigt mycket. Så efter en röntgen så var det bara att inse att jag var tvungen att starta om igen. Sen i december insåg jag efter några fler röntgen att det var några saker till som var tvungna att rättas till.

Hans tankar om framtiden är ganska enkla just nu, faktiskt. Martin är oerhört glad att han kunnat göra comeback och tagit sig igenom den här extremt hårda prövning som det varit.

– Det är något som jag alltid kan bära med mig och känna mig stolt över.

Rent fotbollsmässigt så är målsättningen för honom att han ska kunna fortsätta träna och spela matcher under våren.

– Går det bra och tränarna gillar det de ser så hade det varit fantastiskt att kunna få delta med A-laget. Men det ser jag som en jättebonus om det skulle inträffa. Annars ser jag våren som en ordentlig uppstart och möjlighet att spela matcher och träna fotboll för att kunna konkurrera till hundra procent från och med i sommar, avslutar Martin Fribrock

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*