Inför The New Saints med Schwarz

Stefan Schwarz nåddes per
telefon precis i sista stund 

före avfärd mot Wales och
Champions League kvalet

mot The New Saints.
Vi pratade lite om vad man
tagit med sig från de
senaste matcherna och
hur det ser ut inför matchen
imorgon.  

 

 

Hej Stefan, sist vi pratades vid tryckte du hårt på att en vinnande mentalitet gav er en poäng mot IFK Göteborg i måndags, i lördags visade ni att ni ända in i det sista ville ta tre poäng. Vad är nyckeln till denna förändring i mentaliteten? 

Det är att vi har bra spelare som tror på det vi gör och det vi jobbar med. Vi är också väldigt starka på fasta situationer och motståndarna är väl medvetna om detta, eftersom vi är villiga att kriga in i det sista också så sätter det skräck hos motståndarna.

Vad har ni tagit med er från Syrianska matchen inför morgondagens kvalmatch? 

Att vi förmodligen kommer få fasta situationer med oss som vi måste förvalta. Vi tar också med oss passningsspelet stundtals från i lördags men vi vill få in ännu mer rörelse och ett bättre tempo.

Kommer alla spelare att flyga med till Wales eller blir de som står utanför truppen kvar hemma? 

Alla spelare kommer att flyga med och vara delaktiga, det är viktigt att vi alla hjälper och stöttar varandra.

När det gäller anfallarna så är det fler och fler röster som hörs om Sörums bristande målproduktion, kommer det någonsin att lossna för honom? 

Ja, det kommer att lossna och det är något som både Thomas och vi arbetar jättehårt med, det är ju en spelare som jobbar enormt och betyder mycket för hela laget. Anfallare mäts alltid efter antalet mål man gör men man måste se till helheten och där gör Thomas det bra.

Häromdagen sa du själv att Helsingborgs IF var en av Skandinaviens största klubbar, detta medför ju att supportrarna får krav där efter. Gliringar om målskyttet är väl därför oundvikligt? 

Det är synd om man ska dela ut gliringar, det vore bättre och trevligare för såväl laget som spelaren när det gick tungt att man fick lite mer stöd istället. Det kan vara bra för spelarna om supportrarna i detta läget försöker pusha spelaren ännu mer.

Hur ser förberedelserna ut inför imorgon? Kommer vi att få se några förändringar i laget?

Vi kommer att träna på matcharenan, Park Hall, under dagen. Men vi har ett väldigt tufft spelschema just nu och måste därför utnyttja förmånen med att ha en så här bra och bred trupp. Vi tränare måste värdera egenskaperna i truppen mot vad motståndet ger, så ja det kan eventuellt bli en och annan förändring.

Då kvarstår det bara att önska er lycka till inför imorgon. 

Bra, vi hörs på fredag.

 

3 kommentarer

  1. Tror det blir defensivt tänk för att säkra ett bra resultat så grovjobbare i stil med Chrisse, Lindström, Gashi & Edman lär få lira i afton…

  2. Det kan inte bara vara tålamod som gör att Sörum får fortsätta i startelvan. Det verkar vara mygel på hög nivå. Han tillför inte det som en forward ska tillföra. Anfallare ska göra mål. Sörum gör inga mål. Bänka honom. Lånar ut honom. Gör något. Conny/Peo hade tålamod. Aage/Swarre måste hitta alternativ tills Jesper vaknar och agerar.

  3. Tyvärr får vi väl se Sörums plats i startelvan som ett bevis på hur lågt övriga anfallare värderas av tränarna? Ja, Jansson sover kanske? För även om Finnbogason stannar så menar jag att det inte räcker för vad HIF strävar efter att uppnå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*