Vinst borta mot Hammarby

Simovic kom i centrum under matchen. Foto: Samone Klinteberg

När domare Michael Lérjeus blåste av matchen stod HIF som segrare på Tele2 Arena.

En bra start på matchen och en 2-0 ledning redan efter elva minuter. Det första målet kom till i ett anfall där bollen spelades in i boxen och Rade Prica klackade in bollen bakom Hammarby-målvakten. Tre minuter senare skapade Anton Wede en chans på egen hand och avslutade från distans, bollen i mål via en back.

Hammarby reste sig spelmässigt efter den usla inledningen och började trycka på, men helsingborgarna försvarare sig mycket bra och höll hela tiden undan. Men i den 41:a minuten lyckades Bajens högerback ta sig fram på offensiven och tog sig genom hela HIF innan han la in bollen vid bortre stolproten mycket kyligt.

Resultatet stod sig halvleken ut och när laget kom ut till den andra halvleken var det med nytt mod, även om hemmalaget tryckte på framåt. I den 53:e minuten fick HIF en hörna från vänster och efter lite studsande inne i straffområdet hitta bollen ut till Uronen som med en halvvolley sköt bollen rakt upp i bortre krysset.

”En stark kandidat till årets mål” – Som kommentatorn på Cmore uttryckte sig

Trots att hemmalaget än en gång tryckte på och försökte närma sig helsingborgarna resultatmässigt höll HIF undan och försvarade sig mycket bra. Det är något som vuxit fram under året, ett HIF som arbetar för varandra och där managern har satt klubbens existens före allt, fortsättningen blir jättespännande.

I den 74:e minuten kom XX runt på sin högerkant och hittade in med ett inlägg längs med marken, perfekt slagen precis bakom Hammarbys backlinje, till en fristående Robin Simovic vid den bortre stolpen som inte gjorde något misstag. Målet punkterade Hammarby en aning, kraften att jaga en reducering dog ut lite.

Samme Simovic blev minuten senare utvisad efter en stämpling i låret på hemmalagets Måns Söderqvist. Oförståeligt och ett stort frågetecken kring det agerandet, utifrån undertecknads synvinkel var det svårt att säg om det var medvetet. Ett direkt rött innebär för HIF att Simovic inte spelar mer för laget i år.

Slutresultat: X-X (1-2)
Målskyttar: Prica, Wede, Uronen, Simovic
Startelva: Pyzdrowski – Landgren, Helstrup, Johansson, Uronen – Smárason, Mårtensson, Wede, Atakora (80) – Simovic, Prica
Avbytare: Hansson, Lindström, Achinioti-Jönsson, Larsson, Boateng, Björkman (80)