Sju omgångar kvar, tjugoen poäng att spela om, vad krävs för att vinna Allsvenskan?
I min värld är det enkelt, fokusera på varje match som tidigare. Det finns inga seriefinaler, varje match är avgörande! Laget ser dock annorlunda ut nu jämfört med i april. Vi har följt vår strategi och släppt iväg Mackan och Rasmus. Även fjolårets skyttekung Gerndt har som bekant lämnat oss. Och in har tre norrmän kommit istället och dessutom en ”italienare”, Sebastian. Hannu har också kommit tillbaka, vilken hjälte. Den karaktär som han har visat förtjänar all respekt.
 
Försäljningarna betyder att HIF nu för första gången på tio år har en likviditet och ett eget kapital som anstår vår förening och ger oss trygghet framöver. Denna scenförändring som påbörjades i mars förra året tog alltså bara femton månader. Nu har vi uppgiften att förvalta kapitalet på bästa sätt. Den ekonomiska utvecklingen i övrigt följer budget. Den enda avvikelsen är att kostnaden för truppen har ökat, ett medvetet beslut och resultat av en tidig försäljning av Joel i vintras, som gav oss handlingsutrymme. Det är min uppfattning att vi peakat årets försäljningar och fått bra betalt. Avtalen inrymmer dessutom klausuler som kan ge bra intäkter även framöver. Det är inte fel att ha en bra ”krigskassa” om den ekonomiska konjunkturen sviker än en gång.
 
Jag ser också många som kommenterar vår arena, Olympia. Ja, den behöver åtgärdas! Vi har absolut inte legat på latsidan här heller. Jag och Claes samt vår arenagrupp har haft åtskilliga möten med olika intressenter sedan i våras. Jag är väldigt förhoppningsfull om att vi skall kunna komma fram till en bra lösning som inte ligger alltför långt bort i tiden. Det är nödvändigt. Vi har på olika sätt intäktsmaximerat den befintliga arenan. Det krävs investeringar för att kunna utnyttja våra sportsliga framgångar. Men ha tålamod, processen mår just nu bäst av att frodas i det tysta. Vi lovar att återkomma när det finns något att berätta, ju förr desto bättre.
 
 
Slutligen hoppas jag på Helsingborgarnas stöd i de sista matcherna. Fyll Olympia resten av året och ge oss ert stöd. Jag lovar att vi skall göra vårt bästa för att nå ”ända in i kaklet”! 
Paul Myllenberg
Klubbdirektör
Redaktionen
redaktionen@alltomhif.se

En tanke på “Vi skall göra vårt bästa för att nå “ända in i kaklet”!”

  1. Bra att Myllenberg använder ordet ”tiden” och inte ”framtiden” – då kan man ju hoppas på ombyggnad av Olympia innan hela 10-talet gått på det nya milleniumet…

Kommentera