Veckan som gått -Vecka 35

Efter Regn kommer alltid solsken..

Att vara supporter till Världens Vackraste Förening är , just nu, rätt behagligt.  Det verkar ha lossnat på alla håll och kanter – kan detta bara hålla i sig så bör vi ha en rolig höst att se fram emot!

Akademin HIF har hittat formen igen och mot Högaborg tog man hem den andra raka vinsten. Att det handlade om ett derby mot Högaborg gjorde ju inte saken sämre. Precis som senast så var det Anton Kinnander som visade framfötterna. Två mål från Herr Kinnander gör att Roar inte behöver leta utanför klubben om det skulle strula med A-lagets målskytte.

Även för vårt A-lag var det andra raka segern och efter Malmös poängtapp i Växjö så är vi, I allra högsta grad, med I guldracet. Mot BP satt det lite långt inne efter en rätt tråkig första halvlek där passningsspelet –  ja det fanns ju inte riktigt där. I andra halvlek så kunde man, efter två sena mål,  faställa resultatet 4-2. Härligt att se Robin Simovic göra ett mål, detta behövde han för sitt sjävförtroende. Nu hoppas vi på att få se fler mål från den ståtliga  anfallaren I kommande matcher.
Tyvärr fick Peter Larsson avbryta matchen på grund av en gammal fotskada. Men nu under uppehållet så har han chans att vila upp sig och hoppas på att komma tillbaka snabbt igen.

Det internationella transferfönstret  stänger I natt. Och det betyder, förhoppningsvis,  att HIF kommer att få behålla sin nuvarande trupp. Detta till skillnad mot Malmö som tappar en av sina viktigaste spelare till den Engelska andra divisionen

Loret Sadiku har bestämt sig och kommer att spela  för  Albanien framöver. De kommer att möta Slovenien och Island i september och då hoppas Sadiku på att bli uttagen.  Apropå Island så lär Loret få tufft motstånd då förhoppningsvis Arnor Smarason och Alfred Finnbogason står på andra sidan mittlinjen.

Närmast väntar 2 veckors landslagsuppehåll innan man går in I ett intensivt period med 3 matcher på 10 dagar. Inte minst Skåne derbyt den 25 september –den matchen kommer kanske att avgöra guldstriden. DU kommer väl?!!