Den för kvällen nygamle speakern, Ola Selmén, höll hov på Olympia och han hördes på lång väg när jag kom vandrande från Kärnanparken. Hela stan hade levt upp. Det var länge sedan jag såg så många HIF-tröjor och halsdukar som var i rörelse.

Dagens mest hängivna fan måste vara Fredrik Friman. Strax innan avspark så gick det ut ett personligt meddelande över Olympia. Meddelandet var kort och koncist – “Det blev en flicka.”

Inmarschen tog Björn Helgesson hand om. Med sig hade han en kör som verkligen lyfte sången till nya höjder. Under spelarpresentationen berättade Ola Selmén att Victor Pálsson skrivit på ett 3,5årskontrakt samma dag.

1-0 var ett samarbete mellan Accam och Dahlberg.

Det började bra, 1-0 redan i den 4:e minuten. Signerat David Accam som i samspel med Dahlberg väggspelar sig fram och själv kan avsluta med att peta den förbi Brommapojkarnas målvakt.

Men Brommapojkarna replikerade snabbt. I den åttonde minuten bet man sig fast i HIFs straffområde och fick ett bra skott läge och kunde lägga in bollen i bortre burgaveln och Olympia blev obehagligt tyst.

Brommapojkarna må bara ha ytterst små teoretiska chanser att hänga kvar men det är inget som man hänger med huvudet för. Laget går framåt med full styrka och lyckas under stunder får press på HIF.

Med kvarten spelad så slog Krafth ett inlägg längs marken som såg ut att bli en lätt boll för målvakten men han lyckades inte hålla den. Arnór var där och högg men en försvarare hann emellan och lyckades rensa undan bollen.

Lindström fick en smäll i en närkamp och han tog sig över revbenen och signalerade för byte och gick av för att få vård. Jordan gjorde en snabb uppvärmning och sprang sedan för att ta av sig överdragskläderna.

Under tiden då Jordan väntade på att få komma in hann först och främst Pálsson visa upp sina glidtacklingsfärdigheter och sen blev Accam stämplad och såg för några sekunder såg det riktigt illa ut, men han reste sig och kom in i spel en stund senare.

I den 24:e minuten drog Peter Larsson på sig ett gult kort när han drog ner en motståndare som var på väg framåt.

Samone Falkman
Smárason vill nog glömma första halvlek.

Smárason hade en mindre bra första halvlek. Först blev han varnad i den 28:e minuten och minuten efter blev han helt frispelad av Pálsson men sköt då över.

Med dryga halvtimmen spelad var BP nära att ta ledningen när man spelade in bollen till Albornoz som vid mittpunkten lyckades få till ett avslut mot Pär Hansson men det gick rakt på Helsingborgsmålvakten.

Med fem minuter kvar av första halvlek så var Dahlberg nära att ge HIF ledningen igen när han på en hörna från nära håll sköt men bollen gick rakt på målvakten.

Två minuter senare var det nära på andra hållet. Christoffer Andersson fick inte undan ett inlägg och tappade bollen till en motståndare som slog in bollen mot mål. Den såg ut att gå förbi alla men på bortre stolpen helt ensam stod en BP anfallare. Han kommer att ha mardrömmar ikväll då han missade helt öppet läge när han snubblade på bollen.

Efter de inledande 10-15 minuterna så gick kvalitén på HIFs spel ner betydligt och efter det var det Pálsson som stod för underhållningen med Jordan Larsson som en joker som blixtrade till.

David Accam satte en straff i början på andra halvlek.

Alldeles i inledningen av andra halvlek så nickade Accam mot BP målet och en försvarare viftade till och fick den på handen. Domaren tvekade inte utan pekade på straffpunkten. Accam tog själv hand om straffen och höll på att missa. Målvakten valde rätt hörn och var nära att rädda, men han sköt för hårt och bollen gick i mål ändå.

Men det dåliga HIF-spelet från första halvlek hängde med in i andra halvlek. Och BP bjöds på många chanser. Något som gjorde att Johan Mårtensson blev varnad åtta minuter in i andra halvlek i samband med en BP kontring.

Andra halvlek handlade mycket om att tappa boll, dålig teknik och lågt tempo. Borta var den kämpaglöd som fanns mot både AIK och Malmö. Kommunikationen var usel och man satte varandra i svåra situationer gång på gång.

Något som höll klass var Smárasons avslut vid 3-1 målet med dryga tio minuter kvar. Passningen från Krafth tog han emot på bröstet och på halvvolley satte han ett hårt skott bakom BP-målvakten

Bäst i ett dåligt HIF var Pálsson med Peter Larsson som tvåa för sin gedigna insats i andra halvlek.

Det man vann på idag var att BP var sämre än hemmalaget.

Mål: Accam x2, Smarason

Gula kort:  P. Larsson, Smárason, Mårtensson, Björkman

Röda kort:

Startelva: Hansson – Krafth, P. Larsson, Björkman, C. Andersson – Lindström  (21), Pálsson, Mårtensson, Smárason  (91)- Accam, Dahlberg

Avbytare: Linde, Johansson, Santos, J. Larsson  (21), Bojanic (90), Boateng, E. Andersson