U21-laget vann klart

Siffrorna skrevs till 3-0 men det var en match där det mycket väl kunde stått 0-3 efter första halvlek. Lindes spel i målet var den avgörande faktorn.

Linde räddade HIF flertalet gånger.

Redan från start var det tydligt att Mjällby var ett helt annat motstånd än det Falkenberg man mötte förra tisdagen. Mjällby stod upp högre i banan och lät inte HIF vila med bollen. Samtidigt gjorde HIF en väldigt blek insats i första halvlek och det ledde till att Erik Edman skällde en del på laget redan efter 10 minuter.

När man vann boll var passningarna antingen till en motståndare eller så snålt slagna att medspelarna aldrig fick dem och utan Linde i mål som gjorde ett antal kvalificerade räddningar under halvleken hade det varit både två och tre mål i baken redan i halvtid. Istället var det Boateng som gjorde matchens första mål i 22:a minuten när han efter en hörna fick bollen av Nordmark och drev in bollen till vänster i straffområdet och tryckte upp bollen i nättaket på nära håll, trängd av två försvarare.

Efter halvtimmens spel kom Ariel Lassiter in istället för Jonatan Larsson som var numret för liten på vänsterbacken.

I slutet av första halvlek blev frustrationen tydlig i HIF och Nordmark och Achinioti-Jösson hade en irriterat meningsutbyte efter en Mjällbyfarlighet.

Andra halvlek var bara tre minuter gammal när Kinnander fick en boll från höger som han tog med sig ett par steg innan han sköt in 2-0 från sin position strax utanför straffområdet. I och med målet så kändes det som att Mjällby tappade fart och HIF fick tag i spelet. Och fem minuter senare sattes spiken i kistan när Anton Kinnander sköt ett hårt skott som målvakten tippade i ribban, på returen dök Jakobsen upp och nickade in 3-0 i öppet mål.

Strax efter målet bytte man ut Alvaro och satte in Osman Sow en ganska lång och gänglig kille som var betydligt snabbare än vad han såg ut att vara vid första anblicken. Han hade en del lägen som kunde mynnat ut i mål men det var inget som resulterade i dag.

Över hela matchen sett får man säga att det var en godkänd insats, med tanke på de olika positionsförändringar man gjorde, Achinioti-Jönsson spelade mittback en roll han inte alls var bekväm med. Nordmark hade inte en av sina bästa dagar heller. Kinnander som trots ett mål och en assist gjorde inte en av sina bästa insatser. Han blir lätt frustrerad när det inte går hans väg och i slutet av matchen blev han varnad efter att ha gått hårt åt en Mjällbyspelare efter en närkamp.

Sett till provspelarna så var Jakobsen något mer osynlig i dagens match än den mot Falkenberg. Men han blixtrade till och visade upp fin teknik och en känslig passningsfot.

Lassiter kom in som vänsterback och gjorde inte bort sig men gjorde det bättre i andra halvlek när han bytte position med Boateng.

Osman Sow var för mig en ny bekantskap, killen som har gått från Syrianska till Crystal Palace där han inte har fått någon matchning. Han är ganska lång och gänglig och ganska säker med huvudet. Snabbare än man kan tro när man ser hans fysik och tämligen teknisk.

Tränare Erik Edman tycker det är svårt att jämföra provspelarna men menar att det är tre spelare med hög potential.

Efteråt lyfter Erik, Linde och menar att han är den enda som kom upp i nivå under första halvlek. “Han håller oss kvar i matchen och bekräftar det vi alla sätt en längre tid, dvs att han utvecklats mycket senaste året!”

Fredrik Widlund som fick en smäll i matchen mot Falkenberg sågs hoppa runt med gipsad fot på Medevi.
“Jättetråkigt med Fredrik, han har en liten fraktur som kommer ta ett par veckor minst. Widlund är ytterligare en av flera unga spelare som har tagit ordentliga kliv i sin utveckling senaste 6 månaderna, således är det givetvis tråkigt att behöva ha honom på sidan. Men han är stark och är snart tillbaka i bra slag.” säger Erik efter matchen.

Startelvan: Linde – Jonatan Larsson, Björkman, Achinioti-Jönsson, Jarl – E. Andersson, Nordmark, Boateng, Jakobsen – Santos – Kinnander

Avbytare: Sow, Lassiter