IFK Norrköping – Helsingborgs IF

2-0(0-0)

Publik: 7614

Nya Parken, Norrköping

Roar valde samma elva som startade matchen mot Djurgården förra veckan och det finns väl inte så mycket att säga om den saken, tempot i starten mot Djurgården kan man ju inte klaga på. Matchen fick en ganska trevande inledning på matchen med ganska böljande spel men en chansfördel för Norrköping som hade ett giftigt skott som räddades av stolpen när Pär Hansson var på väg åt andra hållet.

Accam var farligast framåt för dagen.

Accam gjorde en fin prestation efter en kvart när hans bevakare snubblar och Accam kommer loss. Han tog med sig bollen ner mot kortlinjen och gick in mot målvakten men passningen som var ämnad för Khalili missade alla och gick ut till inspark.

Det var på vänsterkanten det hände i första halvlek. Det var där Accam tog sig fram och det var på HIFs vänsterkant som Norrköping kom runt, bland annat då man hade skottet i stolpen. I övrigt var det en ganska chansfattig men böljande halvlek. Inget av lagen fick någon riktig press. Norrköping var närmast mål och HIF får tacka stolpen för det oavgjorda resultatet i halvtid.

Gashi åkte på ett gult kort i inledningen av andra halvlek när han spakrade ner en Norrköpingsspelare. På den följande frisparken fick Pär slå ut bollen över ribban på ett tungt skott.

HIF kom ut lite piggare i början av andra halvlek och fick lite mer press på Norrköping an vad man hade under första halvan av matchen, men den positiva perioden varade inte mer än tio minuter innan det blev för stillastående igen.

Efter en timmes spel hade Norrköping tagit tag i spelet igen. De slog in en boll in i HIFs straffområde. Pär Hansson gick ut för att boxa och en Norrköpingsspelare gick upp med foten i huvudhöjd. Bollen gick ut till inkast och Pär fick en smäll och satte sig ner en stund men kom igång nästan direkt igen.

Efter en dryg timmes spel bytte Roar först ut Lindström och satte in Boateng och strax efter tog han ut Khalili och satte in Smárason. Allt för att försöka få tillbaka initiativet i matchen igen. Ett drag som inte hade den effekten som Roar önskade.

Krafth blev tunnlad strax innan 2-0 målet.

I den 68e minuten gav spelövertaget även övertag i målprotokollet när Norrköping kom fram på HIFs vänsterkant och enkelt slår bollen in till Christoffer Nyman som slår in 1-0 i ett tomt mål.

Två minuer efter var det dags igen. Emil Krafth blir tunnlad och bollen slås in i straffområdet där det uppstod kaos och HIF fick inte bort bollen så Rawez Lavan kunde slå in 2-0.

HIF försökte ta sig framåt men Norrköping säkrade hemåt och såg till att göra det svårt för motståndarna. Man såg till att hålla HIF framför sig. Roar försökte göra en förändring när han tog ut Santos med tio minuter kvar och satte in Jere Uronen. Uronen gick in till vänster på mittfältet och Accam gick upp som anfallare.

Det var inte många som kom upp i den standard vi är vana vid att se dem. Det fanns tendenser i matchen där man hade spelet i perioder. Men det var inget man kunde bibehålla och bygga vidare på. Norrköping tog tillbaka initiativet enkelt och kunde spela säkert. HIFs spel blev duttigt, krångligt och då kunde Norrköping komma upp i press.

Lite tur skulle inte skada heller. Tre struliga situationer fanns det. Ett i HIFs straffområde och två I Norrköpings. Norrköping gjorde mål på sin men det misslyckades HIF att göra. Erik Edman sa det bra efter U21-lagets förlust mot Falkenberg. “Samtidigt ibland får man det man förtjänar liksom.”

Gula kort: Accam, Gashi

Startelvan: Hansson – Krafth, Larsson, Sadiku, C. Andersson – D. Svensson, Gashi – Lindström (62), A. Khalili (67), Accam – Santos (81)

Avbytare: Johansson, Smárason (67), Boateng (62), Linde, Nordmark, Kinnander, Uronen (81)Björn Velander BBL