Tuffar motstånd än väntat för HIF

190309 Helsingborgs Rasmus Jönsson jublar med Max Svensson efter att Jönsson gjort 1-0 under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Moutier den 9 mars 2019 i Palma. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Det tog knappt tre minuter innan HIF spräckte nollan på dagens motstånd. Att kalla det hela för en träningsmatch är väl att ta i då FC Moutier, i vanliga fall, håller till i den Schweiziska femtedivisionen. Men motståndet skulle visa sig vara svårare än väntat…

Nu var ju HIF, på ett tidigt stadie, ute och förklarade att man knappast såg detta som en genomkörare utan snarare som ett högintensivt träningspass. Och det var ju precis vad det skulle visa sig bli även om HIF fick slita under 90 minuter

”Vi fokuserar jättemycket på vårt eget spel. Vi vill få igång vårt offensiva spel igen och hitta våra kombinationer” så lät det i dagens HD när man ställt frågan, till försvararen Markus Holgersson, avseende hur man såg på dagens match

HIF kom till spel med följande startelva:

Kalle Joelsson – Anders Randrup, Markus Holgersson, Andreas Granqvist, Adam Eriksson – Mohammed Abubakari, Alexander Farnerud – Max Svensson, Rasmus Jönsson, David Boysen – Andri Bjarnason

Rasmus Jönsson rullade in ledningsmålet redan efter knappt tre minuter. Efter halvtimmen spelad borde HIF gjort 2-0 men Granen, som brukar vara säkerheten själv, brände en straff efter att Bjarnason blivit neddragen. Trots ett stort spelövertag så fick HIF nöja sig med en 1-0 ledning i paus.

HIFs Andreas Granqvist skjuter och missar en straff under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Moutier

I andra halvlek så var det ett nytt HIF-lag som ställdes på benen vilket bla innebar att Ian Pettersson, fick ställa sig i målet, och att nyförvärvet, Noel Mbo fick debutera (om man bortser från provspelet mot Öster)

Elvan efter pausvilan:

Ian Pettersson – Andreas Landgren, Fredrik Liverstam, Charlie Weberg, Adam Eriksson – Kundai Benyu, Johan Persson –  Mamudu Moro, Mattias Almeida, Wandersson – Noel Mbo

Snabbare spela av HIF i inledningen av andra halvlek och efter dryga kvarten gör Wanderson 2-0 efter att Almeida stått för assisten och Adam Eriksson förarbetet. Det var fortsatt mycket HIF där, framförallt, Mattias Almeida och Charlie Weberg gjorde ett piggt intryck. Men fler mål än så föll inte utan det blev en, om än något liten, väntad seger.

Källa: HD.se via Tomas Nilsson