Trelleborg-HIF: ”HIF kom ner på jorden igen”

210731 Helsingborgs Rasmus Jönsson deppar under fotbollsmatchen i Superettan mellan Trelleborg och Helsingborg den 31 juli 2021 i Trelleborg. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / COP 166 / CO0092

Skånederbyt på Vångavallen blev en match med två ansikten. Den första halvleken dominerades av HIF men efter paus tog hemmalaget över. Trelleborg var effektivare och gav HIF årets första förlust på bortaplan genom att vinna med 2-0. Därmed tappade HIF mark mot toppen.

Det var HIFs första förlust mot Trelleborg sedan 2009.

HIF inledde  ganska bra men utan att lyckas skapa någon riktigt vass målchans. När gästerna kom fram stod HIF-försvaret väl samlat och hade inga problem att avvärja TFFs anfall. Det dröjde till knappa kvarten innan den första farligheten kunde noteras och det var hemmalagets Fritiof Björkén som fick till ett skott som Lindegaard med visst besvär lyckades rädda.

HIF behöll dock ett visst spelövertag men utan få till några riktigt skarpa lägen. Efter knappa halvtimmen fick HIF en frispark i bra läge sedan van den Hurk fällts några meter utanför straffområdet. Brandur Hendriksson fick till en bra träff som höll på att ställa Trelleborgs målvakt men han hann ner till sitt vänstra hörn och tippa undan bollen.

Med bara ett par minuter kvar av halvleken höll Lindegaard på att ställa till det genom en utrusning där han lämnade målet vidöppet. Situationen ledde så småningom till en hörna men där lyckades Tsouka rensa undan bollen från målområdet.

Första halvlek var det HIF som hade spelet men de två vassaste chanserna skapade Trelleborg.

HIF hade svårt att få till det i den sista tredjedelen. Benjamin Acquah imponerade lite med sin fina teknik och van den Hurk slet som vanligt. Rasmus Karjalainen lyckades inte skapa något av värde.

Och Vilhelm Loeper fick för få bollar att jobba med.

Nästan direkt efter avspark fick hemmalaget till en kontring som ledde till att Offia kunde lobba över Lindegaard och ge TFF ledningen med 1-0- Tsouka förlorade duellen med Offia.

TFF var som ett nytt lag och fick energi av ledningsmålet. I 54e minuten fick Offia en ny chans och tvingade Lindegaard till en ny fin räddning.

210731 Trelleborgs Henry Offia och Helsingborgs Ravy Tsouka-Dozi under fotbollsmatchen i Superettan mellan Trelleborg och Helsingborg den 31 juli 2021 i Trelleborg.

I 59e minuten kom högerbacken Fritiof Björkén fram och lyckades nicka in 2-0 till hemmalaget.  Några minuter senare fick Acquah gult kort efter att ha viftat med handen i ansiktet på en TFF-försvarare.

Efter 65 minuter gjorde Lennartsson ett dubbelbyte. Karjalainen och Acquah fick lämna plats för Assad AlHamlawi och Dennis Olsson.

I 68 minuten drog Tsouka på sig ett gult kort genom att satsa med dobbarna före när han skulle stoppa en Trelleborgs-kontring.

Med en kvart kvar fick Loeper kramp och fick lämna plats för Adam Kaied.

I 83minuten var det upplagt för 3-0 sedan TFF kommit loss med två mot men Lindegaard fick händerna på lobbförsöket från Petrovic. Minuten efter drog samme spelare till ett skott som HIF-målvakten fick sträcka ut för att nå.

HIFs fina anfallsspel  från de senaste omgångarna var som bortblåst. Laget hade förtvivlat svårt att ta sig genom TFFs försvar.

Hemmasegern bevittnades av 803 åskådare av vilka ca 80 kom från Helsingborg.

Nu gäller det att ta nya tag och komma igen mot Vasalund  om några dagar.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår täta bevakning av världens finaste förening!