AOH summerar omgång 18

Tre, av fyra, topplag tappade poäng och HIF går upp i ensam serieledning. I botten har Värnamo fått luft under vingarna och har nu kontakt med lagen ovanför

På Gamla Ullevi stormade HIF mot serieledning och hade tre mål upp med tre minuter kvar. Hemmalaget, Örgryte, vägrade dock ge sig och var en ribbträff från att knipa en poäng. När domaren blåste av stod dock gästerna som segrare med 3-4

Det såg länge ut att bli delade poäng på Landskrona IP när Degerfors gästade hemmalaget Landskrona. Men med tre minuter kvar tryckte Degerfors Erik Lindell in 2-1 via stolpen och avgjorde matchen.

Gefle tog, på Örjans Vall, sin första seger i Superettan sedan i april. Det sena avgörandet kom på tilläggstid då Adam Bergmark Wiberg snurrade upp HBK:s försvar innan han på målvaktsretur kunder sätta dit segermålet som innebar 1-2 för gästerna

Dragan Kapcevics fina målform fortsätter. Borta mot Brage gjorde anfallaren två mål, för sitt Öster, i 4-0-vinsten på Domnarvsvallen. Segern innebär att Öster åter klättrar upp på den övre halvan i tabellen

I lördagseftermiddagens andra match blev det delad poäng mellan bottenlaget Varberg och topplaget AFC Eskilstuna. 1-1-matchens delikatess var AFC:s ledningsmål som var en vackert skruvad frispark från Kristijan Miljevic. Eskilstunalaget ligger därmed kvar på kvalplatsen till Allsvenskan.

Joakim Runnemo gav IK Frej Täby en smakstart hemma mot serieledande Falkenbergs FF då han slog in 1-0 redan i den nionde minuten. Men trots att Frej även gick upp till 2-0 så hämtade hallänningarna upp till 2-2. Hemmalaget lyckades ändå ta en sen 3-2-seger efter Andreas Bellanders mål i den 93:e minuten.

GAIS tog ledningen borta mot Norrby men bjöd sen hemmalaget på en kvittering, till 1-1, som även blev slutresultatet. Till råga på allt så var boråsarna kvittering ett självmål från August Wängberg

Efter två röda kort så var uppförsbacken total för Jönköping i hemmamatchen mot jumbon Värnamo! Bortalaget utnyttjade övertaget fullt ut och kunde gå segrande, från Stadsparksvallen, med 1-3 efter bla två straffmål. Och plötsligt har Roars gäng fått kontakt med de övriga bottenlagen igen