Thörn: Anteckningar efter dagens U-21 Match.

200307 Helsingborgs Noel Mbo och Erik Figueroa jublar efter 1-0 under en träningsmatch i fotboll mellan Helsingborg och Lunds BK den 7 mars 2020 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261

HIF spelade idag match i U21-Serien mot Trelleborg och vann med 3-1. Det här tar jag med mig:

• Let’s Dance.

HIF bjöd verkligen upp till dans idag. Man tog ledningen nästan direkt genom ett fint inlägg av Sidny Lopes Cabral som mötte Adam Kaieds panna och hårsvall. Därefter var man nästan överlägsna matchen igenom. Ett smärre misstag bäddade för Trelleborgs 3-1, men annars hade Trelleborg i princip ingenting i mån av farligheter under 90 minuter. HIF var bättre på allt. Det fysiska, det tekniska och passningsspelet. Skönt.

• The New Dutch.

Vänsterbacken Sidny Lopes Cabral värvades in under vintern och därefter han arbetat på i det tysta i lagets U19 samt även fått chansen i U21. Idag var han en frisk fläkt i den något ovana rollen som högerback. Fin teknik, spelförståelse och tillslaget i sina inlägg var en fröjd att se idag. Tyvärr hade han för en tid sedan fått små problem med sina ljumskar och fick därför bara 45 minuter idag, vilket var synd eftersom hans första halvlek verkligen gav mersmak. 18-åringen är ett namn att hoppas på.

• The Graduate.

Leo Frigell Jansson, som för övrigt är son till Ulrik Jansson fick chansen i mittförsvaret idag. Den chansen tog han med bravur. Han hade otur vid Trelleborgs reducering men i övrigt tror jag tamejfan att pågadrulen inte gjorde ett enda misstag på hela matchen. Han är inte särskilt lång men har en fantastisk förmåga att nå högst i höjdduellerna. Rörlig, teknisk och med ett fint tillslag. Har sett lite valpig ut i de tidigare matcherna jag har sett med honom, men har då ofta fått spela ytterback. Idag, som mittback var han briljant.

• Silence is Golden.

Jag var lite orolig för att den hyfsat unga truppen skulle sakna en riktig ledare, nu när Voelkerling Persson inte är tillgänglig längre. Då klev Casper Widell fram. Casper Widell har aldrig varit den mest högljudda på planen, idag ledde han bara genom exempel och med sin spelmässiga auktoritet. Han vann boll, startade anfall, drev på laget med bollen och visade verkligen vägen framåt. Casper Widell gör sällan en dålig match och gjorde det inte idag heller.

• Hi Ho Silver Lining.

Assad Al Hamlawi fick nya goa minuter idag och gjorde det bra trots att det inte blev något mål. Hans teknik, flärd, vilja och arbetsrytm är något utöver det vanliga. Idag fick han ett par chanser att göra mål men det ville sig inte riktigt. Men trots att han inte gör mål tillför han såpass mycket gott framåt, då han skapar chanser och ytor för spelarna runt omkring sig. Jag fortsätter att hoppas att Assad blir kvitt sina skador, det finns så mycket fotboll i honom.

• Go on then, Noel!

Noel fick spela högerytter idag och gjorde det bra. Hans fysik var ofta helt överlägsen och fick mycket chanser. Gör två mål, där ett är en stöld från Alhaji Gero och det andra är en boll som studsar fram till honom i straffområdet. Det är väl bra. Men till slut känner jag precis som förra gången han gjorde mål i U21. Vart ska det bli av detta? Ska han visa ännu mer på träningarna? Ska han få chansen i nåt byte? Eller ska han precis som sist, bara försvinna igen?