Tack Pär för poängen

Djurgården – HIF

2-2 (1-1) på Tele2 Arena. Publik 12 988

När man leder med 1-2 på bortaplan och det återstår drygt fem minuter inklusive de obligatoriska tre tilläggsminuterna så känns det givetvis surt att missa en så efterlängtad trepoängare. Ändå var Roar och HIF med rätta tacksamma över att det åtminstone blev en poäng med hem till Helsingborg.

Det är bara att erkänna att Djurgården var det bättre laget – 20-8 i avslut varav 10-6 på mål – vittnar om att hemmalaget hade störst anledning att vara besvikna över resultatet.

Pär Hansson gjorde en stormatch och räddade poängen.

Ändå såg det glimtvis ganska bra ut. Visserligen öppnade hemmalaget starkt och 1-0 efter bara fem minuter blev en rejäl kalldusch för HIF. Men laget spelade upp sig och när Darijan Bojanic drog in 1-1, snyggt framspelad av Accam, blev hemmalaget rejält chockade. Liksom de nästan 13 000 på läktarna.

Det var ändå inget emot när Accam själv, i 56e minuten stötte in 1-2 till gästerna. Det blev knäpptyst på arenan och till och med den lilla HIF-klacken verkade ha svårt att tro sina ögon.

Periodvis gjorde HIF bra ifrån sig men i det stora hela så var det hemmalaget som dominerade.

Pär Hansson var ute och dribblade vid ett tillfälle och då var jag beredd att hemmalaget skulle göra mål, men han redde upp det själv och räddade till hörna.

Det såg faktiskt länge ut som om HIF skulle klara att hålla ledningen hela vägen. Men pressen från hemmalaget blev för stark och HIF kunde inte stå emot när inhopparen Aleksandar Pirjovic kom högst i en luftduell och nickade utom räckhåll  för Pär Hansson.

Med tanke på att hemmalaget dessutom hade en kanon i ribban är det väl bara att erkänna att HIF hade en del tur på sin sida.

Jordan Larsson fick också debutera inför stockholmspubliken. I 70 minuten fick han hoppa in och ersätta målskytten Bojanic.

På presskonferensen efteråt medgav Roar att det var lite surt att missa trepoängaren men som matchen utvecklade sig tvingades han erkänna att resultatet var rättvist och lite tursamt.

-Förhoppningsvis kommer trepoängaren hemma mot Norrköping på söndag. Vi längtar verkligen efter den.Foto: Bjarki Tordarson