Syrianska-HIF 1-2

Stärkta av segern, mot Örgryte, begav sig HIF till Södertälje och mötet med bottenlaget Syrianska. Skulle HIF kunna sno ytterligare poäng i toppstriden?

Max Svensson fick förnyat förtroende på topp och Andreas Landgren förpassades till högerkanten till förmån för Persson/Gyimah på mitten.

Det var toppen mot botten på Södertälje Fotbollsarena. Något som, till viss del, märktes under första halvlek. HIF hade mest boll och skapade en del farliga chanser men som i så många matcher förr så är man inte riktigt på hugget i straffområdet.

Efter 35 minuters spel kom dock det förlösande målet för såväl HIF som målskytten, Oke Akpoveta. 0-1, på en hörna, där målvakten missar och Akpoveta håller sig påpassligt framme. Ett resultat som borde ha stått sig fram till pausvilan. Syrianska ville dock annat…

På övertid får Mattias Mete bollen i straffområdet och passar tillbaka till Charbel George som får på en drömträff. 1-1 var ett faktum och HIFarna styrde med tunga steg mot omklädningsrummet. Målet inte mycket att säga något om men visst borde HIF stängt denna matchen redan i första halvlek.

På tal om drömmål! I 63:e minuten så tackade Max Svensson för förtroendet när han stänkte upp en boll i krysset – från en bra bit utanför straffområdet. 1-2 och som tack byttes anfallaren ut några minuter senare till förmån för Jesper Lange.

I den 71:e minuten hade Adam Eriksson en frispark som sånär gick in. Det skulle också visa sig vara den sista målchansen som HIF hade. Hemmalaget var inte mycket vassare om man bortser från en ribbträff på övertid. HIF kunde därmed ta sin andra raka seger och befästa sin plats i toppstriden.

Lite smolk i bägaren var att Jesper Lange bara hann spela några minuter innan han tvingades utgå med en befarad knäskada. Ett rejält avbräck då dansken är lagets främsta målskytt i år.

Syrianska – HIF 1-2 (1-1) Superettan

Mål: 0-1 Oke Akpoveta (33 min) 1-1 Charbel Georges (45 min) 1-2 Max Svensson (63 min)

HIF: Hansson – Eriksson, Weberg, Larsson, Ljung – Surprise, Gyimah, Persson, Landgren – Svensson, Akpoveta

Byte: Lange IN – Svensson UT (69) Wede IN – Lange UT (76) Johansson IN – Akpoveta UT (92)

Varningar: Weberg (HIF) Korkes (SFC)