Storseger mot Lunds BK

210302 Helsingborgs Noel Mbo jublar efter att han gjort 1-0 under fotbollsmatchen i träningsmatchen mellan Helsingborg och Malmö FF den 2 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0028

Med kort varsel så avverkade HIF en träningsmatch mot Division 1-klubben Lunds BK. Med stängda dörrar, även för media, verkade det lossna för hemmalaget som vann med hela 6-1

Dennis Olsson och Noel Mbo gjorde två mål var medan Alhaji Gero och Daniel Bergman satte dit varsitt. Med andra ord så blev det en totalt överkörning från HIFs sida

Då U21-matchen, mot Trelleborg, ställdes in med kort varsel ville ändå HIF ge speltid till spelarna som inte spelade merparten av cupmatchen mot BK Häcken igår. Resten av truppen bestod av ungdomar som under försäsongen testat på A-lagsträning.

Efter den första halvleken ledde laget med 2-1 men kunde under den andra halvan växla upp och när domaren blåste av stod det 6-1 på resultattavlan

Dennis Olsson, som gjorde sitt första HIF-mål i gårdagens cupmatch, blev tvåmålskytt. Det blev även Noel Mbo medan Alhaji Gero och Daniel Bergman noterades för ett mål var

– Det var en bra match där vi visar upp bra energi. I den andra halvleken trycker Lund på framåt och öppnar upp sig vilket leder till att vi kan växla upp och dra ifrån. Till slut var det klasskillnad, säger assisterande tränare Mattias Lindström till klubbens hemsida

Källa: HIF.se