Spelarbetyg HIF – Halmstads BK

Helstrup gjorde en mycket bra insats igår när HIF besegrade HBK på Olympia.                       Foto: Samone Klinteberg

Andra raka trepoängaren efter en kanoninsats från hela laget och HIFs segertåg fortsätter. Här kommer mina spelarbetyg från matchen.

Startelvan:

30. Pär Hansson 3 – Håller nollan och gör åter en stabil insats. Har en del riktigt fina räddningar där han får sträcka ut ordentligt, men allt som allt hade han en rätt lugn dag på jobbet.

—–

6. Andreas Landgren 4 – Inte mycket att klaga på. Det är snart bara att upprepa sig angående Landgrens insatser. Står återigen för en riktigt bra match, både defensivt och offensivt. Snabb, aggressiv, bra inlägg och bra passningsspel. Kanon.

8. Victor Pálsson 2 – Gör en ganska bra match där han bröt bollen i många anfall. Men är fortsatt lite slarvig i vissa situationer, och hade ett dåligt passningsspel igår. Han kan bättre.

3. Frederik Helstrup 4 – Utmärkte sig bäst i mittförsvaret igår och spelade riktigt bra. Vann duellerna, hade ett bra passningsspel, stod ivägen och bröt Halmstads anfall.

28. Jere Uronen 3 – Är inblandad i båda målen och genomför matchen på ett bra sätt. Snygg frispark till 1-0-målet, och assisterar sedan “Smara” till 2-0 med sitt patenterande vänsterskott som alltid dyker så snyggt som orsakar problem för målvakterna, så även denna gång. Är även stabil defensivt. Om det är något att peka på så skulle jag vilja se bättre inlägg från vår finländare, ingen vidare kvalité igår heller.

—–

14. Lalawélé Atakora 2 – Godkänd match från Lala som som vanligt löper mycket på sin kant. Har några fina inlägg, och var även nära mål i första där han dock träffade utsidan av burgaveln. Stannar upp anfallen för mycket ibland då han springer i sidled och håller i bollen för länge, vilket drar ner betyget. Utbytt i andra.

5. Johan Mårtensson – Mårten stod för en bra insats på mitten där han och Bojanic vann den centrala kampen överlägset. Jobbar hårt och sliter som vanligt, och visar på ett bra passningsspel. En negativ sak att påpeka är att han aldrig sköt trots en handfull klara skottlägen, då han istället lite omständigt sökte Simovic varje gång.

19. Darijan Bojanic 4 – Gör återigen en riktigt bra match där hans passningsspel var i princip fläckfritt. Kreativ som få där han bland annat gjorde tre stycken “två-fotare” i rad innan han bröts vid skottögonblicket efter en knuff. Mycket av spelet går genom honom och HIF spelade riktigt bra igår. Slutsats? Darijan var alltså rätt bra.

10. Anton Wede 2 – Kämpar och löpte mycket som vanligt, och hade några kombinationer med Jere på vänsterkanten. Hände inte så mycket på sista tredjedelen, och behöver höja sig. Utbytt i andra. 2-.

—–

9. Robin Simovic 3 – Visade upp en strålande teknik och hade ett riktigt fint ögonblick i första halvlek där han kombinerade med medspelare och tog sig förbi flera motståndare, men avslutade precis utanför. Som vanligt stark i duellspelet. Var även han lite omständig ibland och stannar upp spelet. Borde nog gjort ett mål med sina chanser.

18. Jordan Larsson 3 – Gör en bra match och fungerar riktigt bra ihop med Simovic, som hittar varandra hela tiden. Är fortsatt svår att komma åt och är bra med bollen. Minus att han inte kom till något direkt läge under matchen. Utbytt i andra.

—–

Inbytta:

11. Arnór Smárason 3 (in 64) –  Gör ett mycket bra inhopp och avgör i princip matchen med sitt 2-0-mål. Kommer in med energi och löpte mycket. Härligt att se.

20. Emmanuel Boateng 2 (in 60) –  Åstadkom inte så mycket framåt men var med en del i spelet och hade några kombinationer på sin kant. Godkänt inhopp.

22. Rade Prica (in 69) – Inför stående ovationer och högt jubel byttes nyförvärvet Rade Prica in med tjugo minuter kvar. Efter mindre än en minut på plan och inte ens en bolltouch hade Prica fixat en frispark genom att trycka bort sin motståndare och stå i vägen. En frispark som sedermera blev till mål. Rade kommer bli väldigt nyttig för HIF, men man såg att han inte är helt i matchform än. Han har mycket mer att ge. 2+.

Hemvändaren Rade Prica blev till slut inbytt i andra halvlek och fick dra på sig den röda tröjan för första gången på 13 år. Foto: Björn Wijk
Hemvändaren Rade Prica fick komma in i andra halvlek och drog på sig den röda tröjan för första gången på 13 år.

Övrig trupp: Matt Pyzdrowski (mv), Carl Johansson, Alexander Achinioti-Jönsson, Mattias Lindström