Skadeläget i truppen: “I Hurks fall rör det sig om en mindre muskelbristning”

201019 Helsingborgs Anthony van den Hurk under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Häcken den 19 oktober 2020 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0083

Anthony van den Hurk utgick skadad i söndagens segermatch mot AFC Eskilstuna. Forwarden har undersökts och lagläkare Harald Roos ger nu lugnande besked.

– Vi kan konstatera att det rör sig om en mindre muskelbristning. Vi räknar med kort rehabiliteringstid men det är för tidigt att uttala sig om spel redan i kommande match, säger han till HIF.se

Van den Hurk, som anses vara en nyckelspelare i klubben, gjorde båda målen i säsongspremiären mot Sundsvall men har sedan gått mållös i de efterföljande matcherna. Mot AFC hann han bara vara på planen i nio minuter innan han tvingades utgå. Nu ser det ut som att det kan bli någon match frånvaro innan anfallaren åter är att räkna med då en lättare muskelbristning brukar, i vanliga fall, ta 7-10 dagar att återhämta sig ifrån.

I förra veckan tvingades Dennis Olsson avbryta U21-matchen efter en rejäl smäll på foten där stortån fick ta det mesta av stryket. I hans fall är det inte värren än att han tvingas till vila några dagar. På dagens träning var det Jakob Voelkerling Perssons tur att kliva av. I hans fall så har där ännu inte kommit några besked från HIF men försvararen tvingades bryta efter en hård smäll mot knäet. Efter att han lindats så klev han av. Däremot var Anders Lindegaard åter med i träning om än under en kortare period. Målvaktens tvingades att bryta matchen, mot Jönköping, efter skadekänningar. Man räknar även med att lagkaptenen, Andreas Granqvist, skall kunna återkomma i träning, under veckan, efter sina ryggproblem.

Sedan tidigare är Victor Göransson indisponibel efter den hjärnskakning som han drabbades av på försäsongen