Simovic matchvinnare på Olympia!!!

Robin Simovic avgjorde matchen på Olympia

6188 personer hade hittat till Olympia ikväll för att se HIF ta sig an tabellfyran Elfsborg. Allt Om HIF skrev i sin inför en förmodad startelva, det blev inte som vi trodde, Herr Larsson överraskade oss och gjorde det med en fingertoppskänsla.

Det blev amerikanen Matt Pyzdrowski som fick förnyat förtroende mellan stolparna, Pär Hansson satt på bänken. När Elfsborg fick en tveksam straff la Victor Claesson upp den och sköt hårt och lågt men Matt Pyzdrowski gjorde en riktigt bra räddning. Glädjefnattet han fick efteråt drog nog med alla i glädjeyran.

För efter räddningen fick laget en injektion, man skapade en del chanser framåt och kändes trygga när man kom till anfall. Det var mycket mer possessioninriktat än man har vant sig vid att se HIF i år, även om andemeningen alltid varit där. Det kändes kul att se laget spela bra fotboll, även om Elfsborg hotade i djupled.

Rade Prica tvingades till ett tidigt byte, det såg ut att vara problem med baksida lår. Det ledde till ett rakt byte med Mikael Dahlberg som fick göra entré på plan redan i minut 32. Laget tog ledningen strax innan halvtidsvilan, Atakora lyfte in bollen som Simovic skarvade ner till Smárason som sköt upp den i nätmaskorna.

I den andra halvleken flyttade gästerna fram sina positioner en aning och försökte forcera fram en kvittering. Laget jagar som bekant en av Europaplatserna i tabellen och har såklart inte råd att tappa mer poäng i höst. Man lyckades trycka tillbaka HIF i banan och utmanade backlinjen mycket mer.

Men Elfsborgs offensiv skulle ge utdelning för dem och i den 78:e minuten fick även Victor Claesson revansch för straffmissen i första halvlek. Mittfältaren lyckades rinna igenom och fick ett bra läge mot Pyzdrowski, skottet tog i stolpen men bollen rullade tillbaka till honom och då la han in bollen i det öppna målet.

Målet gav ett momentum och gästerna fortsatte trycka på, vilket ledde till att backlinjen kom längre och längre ner i banan. Men genom en omställning som startades av Boateng kunde Dahlberg hitta fram till Simovic som via en försvarare sköt in bollen i mål. Viktig trepoängare efter målet på övertid, underbart.

Slutresultat: 2-1 (1-0)
Målskyttar: Smárason, Simovic.
Startelva: Pyzdrowski – Landgren, Johansson, Helstrup, Uronen – Smárason, Mårtensson (83), Wede, Atakora (74) – Prica (32), Simovic.
Avbytare: Hansson, Lindström, Achinioti-Jönsson, Bojanic (83), Boateng (74), Dahlberg (32), Larsson.