Säsongens första förlust borta mot IFK Göteborg

Idag var det dags för den första riktigt stora prövningen i årets allsvenska för HIF. Det var en tuff bortamatch mot IFK Göteborg som stod på schemat. Just dessa två lagen mötte i Svenska Cupen redan inför säsongen och då blev det en ganska enkel 2-0 seger till Göteborg. Idag blev det samma målskillnad men slutresultatet blev 3-1 istället.

HIF började hyfsat inspirerat i de första 5 minuterna men sen kom kallduschen. Efter ett skott som Pär Hansson fick syn på sent och som dessutom studsade precis innan honom så gjorde Lasse Vibe 1-0 till Göteborg. 1-0 tidigt i matchen efter ett tveksamt målvaktsingripande precis som i matchen i Svenska Cupen alltså.

Efter 16 spelade minuter så blev läget ännu värre då kom Lindström helt fel in i en glidtackling i eget straffområde och straffen till Göteborg var ett faktum. Sebastian Eriksson gjorde inga misstag utan slog in straffen utom räckhåll för Pär, 2-0 till Göteborg.

Lindström hade en tung match där han orsakade en straff.                             Foto: Bjarki Tordarson

I slutet av första halvlek så ryckte HIF upp sig lite och började få lite tryck mot Göteborg men man hade väldigt svårt att få till några riktigt vassa chanser och det slutade i stort sett enbart med några mindre lyckade hörnor som Göteborg kunde rensa bort på första stolpen.

I andra halvlek kom ett betydligt mer inspirerat HIF ut och pressen var mot Göteborgs mål men precis som innan så uteblev de riktigt heta målchanserna och det var istället Göteborg som hotade på några riktigt vassa omställningar där det flera gånger var nära frilägen för Lasse Vibe. Efter 57 minuter så blev HIF lite för övermodiga i sitt spel på egen planhalva och Göteborg bryter och gör 3-0 efter fint kombinationsspel.  Precis efter byter tränare “Henke” Larsson ut Darijan Bojanic mot Andreas Landgren och känslan är att HIF ska bli lite mer trygga hemåt för att inte släppa in fler mål.

Resten av matchen var väldigt händelsefattig, HIF hade bollen stora stunder men skapade inte mycket och Göteborg hade några kontringar som det inte riktigt blev något av. I slutskedet av matchen fick HIF äntligen in ett mål efter ett fint inlägg av Uronen och en bra nick av Simovic. På tilläggstid så hade Uronen ett tungt skott som var nära att skapa lite spänning i matchen men Alvbåge klarade det och matchen slutade 3-1.

Ett jobbigt resultat där det fina spelet som fanns mot Norrköping var som bortblåst men slutet ger ändå lite positivitet och förhoppningsvis kan HIF ha en bra match på torsdag hemma mot Sundsvall innan det på söndag är dags för årets första skånederby.

IFK Göteborg – HIF 3-1 (2-0)
Mål: Lasse Vibe 6´, Sebastian Eriksson 18′ (straff), Tom Pettersson 58´, Simovic 90´
Publik: 12 287
Domare: Mohammed Al-Hakim
Gula kort: HIF: Emil Krafth, Mattias Lindström, Frederik Helstrup, Mattias Lindström, Darijan Bojanic, Robin Simovic  IFKG: –

Startelva: Pär Hansson – Emil Krafth, Victor Pálsson, Frederik Helstrup, Jere Uronen – Lalawélé Atakora, Darijan Bojanic (ut 59), Johan Mårtensson, Mattias Lindström (ut 65) – Astrit Ajdarevic, Robin Simovic

Inbytta: Andreas Landgren (59), Emmanuel Boateng (65)

Övrig trupp: Matt Pyzdrowski (mv), Peter Larsson, Carl Johansson, Anton Kinnander, Jordan Larsson