Så här genrepade Superettan-lagen

I vecka är det premiär för Superettan 2018. Under helgen så genrepade de flesta av HIFs motståndare och AOH var givetvis nyfikna på hur det gick?

Redan i fredags mötte Brage, division 1-laget, Karlstad BK. Det blev rejält med svängdörrar där Karlstad tog ledningen, med 2-0, men efter bla fyra mål, av Simon Alexandersson, vände Brage till seger med 6-5

Färre byten och ett välfungerande press-spel bäddade för seger när Frej Täby slog tillbaka Assyriska med 3-1. Målskyttar för stockholmarna blev Luca Gerbino Polo, Amadou Jawo och Alfred Sigemo.

På Borås Arena tog Norrby emot Utsikten under lördagen. Det skulle dröja ända till den 90:e minuten innan Hugo Svensson avgjorde mötet med sitt 1-0 mål.

Gefle-Sirius slutade 2-2 efter att hemmalaget varit närmast segern efter bra tryck i slutet av andra halvlek. Noterar att den förre HIFaren, Jesper Björkman, gjorde Gefles andra mål när han satte pannan till i den 83:e minuten.

Degerfors mötte under lördagen Husqvarna FF hemma på Stora Vallas konstgräsplan. Superettan-laget vann, med knappa 2-1, efter mål av Kevin Wright och Viktor Götesson.

Falkenberg vände skutan mot Göteborg och valde Allsvenska Häcken som motståndare i går. Hasse Eklund gav både Hampus Nilsson och Anton Wede chansen från start. Just Wede gav Falkenberg ledningen innan man rasade ihop totalt och Häcken vann med klara 4-1

Örgryte valde att genrepa med ett riktigt Göteborgsderby när IFK Göteborg stod för motståndet. Efter en tät och jämn match så avgjorde IFK i den 76:e minuten när Benjamin Nygren nickade in segermålet. Noterar att det var nästan 10 000 åskådare som såg matchen på plats.

Topptippade Gais tog emot Trelleborg på Gamla Ullevi. Göteborgarna visade åter på att förhandstipsen, som ger Gais topplaceringar, inte alls är taget ur luften. Man vände ett 0-1 underläge till seger med 2-1 efter mål av Jonas Lindberg och Johan Svahn

HIFs premiärmotståndare, Halmstad, fick tufft motstånd i bortamötet med Elfsborg. Hemmalaget hade 2-0 redan efter en kvart och till slut fastställde Simon Lundevall slutresultatet, 3-0, på straff.

Igår så besökte HIF, Friends Arena, för ett möte med AIK. Första halvlek gick både på poäng, och mål (0-1), till gästerna. AIK så allmänt osynkade ut och brände dessutom en straff. I andra halvlek utökade Charlie Weberg till 2-0 och Micke Dahlberg satte 3-0.

Sista 20 blev röriga med mycket byte och AIK tilläts bla reducera men vinsten var aldrig i fara utan HIF vann med 1-3.

Även Öster valde Allsvenskt motstånd när man besökte Gastens IP och Kalmar FF. Trots två mål från David Johannesson så vann hemmalaget med 3-2

Jönköping Södra och Värnamo möttes i Habo. Efter 0-0 i paus så blev det lite mer fart i andra halvlek. Åtminstone på gästerna som gjorde både 0-1 och 0-2 innan domaren blåste för full tid.

Landskrona BoIS genrepade på konstgräsplanerna, vid Lindab Arena, där Ängelholm stod för motståndet. BoIS hade allmänt svårt att skapa något och ÄFF stod upp väl. Tillslut blev det dock 2-1 sedan Ängelholmarna reducerat i slutminuterna. Målskyttar för BoIS blev Tkacz och Nalic.

Varberg BoIS valde att ligga lågt i helgen men tar imorgon emot Oddevold i sitt genrep inför premiären mot Örgryte.

Eskilstuna, utan Oke Akpoveta, höll uppe spelet bra mot Örebro på Behrns Arena. Första halvlek bjöd på en del chanser, för båda lagen, men i andra blev det betydligt mer tillknäppt. 0-0 visar ändå att Eskilstuna kan bli att räkna med denna säsongen