Proffskollen Vecka 6

© Bildbyrån - 28648

Uronen, Ohlander, Atakora, Simovic – varje vecka ger AOH dig de senaste uppdateringarna om hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Uronen startade och blev utbytt i den sista minuten för sitt Genk när man mötte Sporting Charleroi på hemmaplan. Trots att finländaren missade en straff efter en kvart så vann hans lag till slut med 1-0. Den segern innebär att laget i skrivande stund ligger på sjätte plats vilket är den sista av de sex playoff-platserna i den belgiska ligan.

BRASILIEN

Leandro Castan (Vasco Da Gama) I Carioca har Vasco Da Gama spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. I den första spelade Castan hela matchen när man förlorade med 1-0 mot Cabofriense. I den andra matchen var Castan utanför truppen när laget återigen förlorade med 1-0, den gången mot Botafogo. Ett par dagar senare spelade Vasco ännu en match, denna gång i sydamerikanska turneringen Conmebol Sudamericana. Castan startade och spelade hela matchen i 1-0-segern mot bolivianska Oriente Petrolero.

BULGARIEN

May Mahlangu (Ludogorets) Ludogorets hade ännu en träningsmatch när man mötte Röda Stjärnan Belgrad. Matchen slutade med en 1-0-förlust.

CYPERN

Linus Hallenius (APOEL) Den andra februari mötte APOEL Nea Salamina Famagusta på hemmaplan i ligaspelet. Trots att Hallenius satt på bänken genom hela matchen så vann APOEL med 2-1. Tre dagar senare mötte man Anorthosis Famagusta, även det på hemmaplan i ligan. Hallenius startade och blev utbytt i den 72:a minuten i denna match som slutade 0-0.

DANMARK

Lucas Ohlander (Naestved BK) Sedan förra proffskollen har Naestved spelat ytterligare två träningsmatcher. Den första slutade med en 2-1-förlust mot Nykøbing, och den andra slutade med en 3-2-förlust mot FC Helsingör.

Jörgen Skjelvik (Odense BK) Den snabbe norrmannen har lämnat LA Galaxy för Odense BK på lån inför omstarten i den danska Superligan vilket innebär att det alltså inte blev någon återkomst till Sverige i form av Hammarby. Nästa tävlingsmatch för Skjelvik är den 16 februari mot Bröndby.

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) Krafth är fortfarande utanför Newcastles trupp i och med den skada han ådrog sig mot Everton. Hans lag har sedan förra veckan spelat två matcher. Först spelade man 0-0 hemma mot Norwich i Premier League, och ett antal dagar senare reste man till Oxford för omspel i FA-cupen efter 0-0 på hemmaplan. Bortamatchen slutade 3-2 till Newcastle sedan Allan Saint-Maximin avgjort i den 116:e minuten, alltså en bra stund in på övertiden.

FINLAND

Hannu Patronen (IFK Helsingfors) Patronen fick inte spela i HIFK:s senaste match mot lokala rivalen HJK Helsingfors. Matchen förlorades med 2-1 vilket innebär endast en poäng av sex möjliga hittills i den finska cupen.

ISLAND

Olafur Skulason (Fylkir Reykjavik) Nästa match för laget från Reykjavik är den 15 februari då man möter Knattspyrnufélag Akureyrar i den isländska ligacupen.

ISRAEL

David Boysen (Hapoel Nazareth) Det bär av till Nasaret för Boysen som stannar i Israel ett tag till. Ny klubb blir Hapoel Nazareth som ligger 11 i Israels andradivision. Laget spelare sin nästa match den 7 februari då man möter Beitar Tel Aviv Ramla i ligaspelet.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson (Forge FC) I Kanada har inget hänt sedan förra veckan då man fortfarande väntar på att serien ska dra igång igen om några månader. Alex, som i dagsläget befinner sig i Sverige, återvänder nästa vecka för att påbörja försäsongsträningen.

KUWAIT

Lalawele Atakora (Kazma SC) Kazma ligger på en betryggande tredjeplats i nuläget efter ännu en seger i Kuwaits ligaspel. Den 31 januari slog man nämligen Al-Salmiya med 2-1 på hemmaplan.

NORGE

Matthew Rusike (Stabaek) Rusike var utanför truppen i båda två av Stabaeks första försäsongsmatcher. Den första förlorades med 3-1 mot Grorud och den andra vann man med 2-0 mot tjeckiska Banik Ostrava.

Andreas Linde (Molde) Linde startade i Moldes första träningsmatch för säsongen som slutade med en stabil 3-1-vinst mot IL Hödd som huserar i den norska tredjedivisionen.

Arnor Smarason (Lilleström) Smarason var utanför truppen i Lilleströms första försäsongsmatch. Matchen var mot Tromsö IL och slutade med en 2-0 seger för Lilleström. Islänningen återhämtar sig fortfarande från en skadefylld säsong men hoppas vara tillbaka i April.

POLEN

Frederik Helstrup (Arka Gdynia) Helstrup spelade inte när Arka Gdynia spelade sin sista match på träningslägret i Turkiet. Matchen spelades mot bulgariska Lokomotiv Plovdiv och det polska laget förlorade matchen med hela 4-1.

RYSSLAND

Jordan Larsson (Spartak Moskva) Jordan Larsson var utanför truppen när Spartak Moskva spelade träningsmatch mot Rostov, en match som slutade 2-1 till laget från Moskva. Även fyra dagar senare var Larsson fortfarande utanför truppen när man mötte Lokomotiv Moskva i ännu en träningsmatch. Denna matchen slutade 1-1 men Lokomotiv vann på straffar.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Gerndt blev inbytt redan efter 22 minuter i Luganos match hemma mot Neuchâtel Xamax. Matchen slutade 1-1 men Gerndt gjorde inte något vidare avtryck på matchen.

SYDAFRIKA

Surprise Ralani (Cape Town City) Ralani startade och spelade hela matchen borta mot Maritzburg United. Matchen slutade 1-1 efter att Ralani stått för en assist i samband med Cape Town Citys 1-0 mål. Laget ligger just nu på niondeplats och har nästa match den 9 februari i cupen då man möter Mbombela United.

Edwin Gyimah (Black Leopards) Gyimahs Black Leopards hade den andra februari match hemma mot Stellenbosch, och Gyimah startade som vanligt på sin mittbacksposition. Matchen slutade 2-1 till Black Leopards vilket innebär en efterlängtad seger som lyfter laget över nedflyttningsstrecket.

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Besiktas tog en välbehövlig seger när man bortaslog Çaykur Rizespor med 2-1. Hutchinson startade och spelade hela matchen samt bidrog även med en assist till Burak Yilmaz i samband med 1-0-målet.

Loret Sadiku (Kasimpasa) Sadiku är fortfarande skadad och missade därför Kasimpasas senaste ligamatch då man mötte MKE Ankaragücü. Matchen slutade 1-1 vilket innebär att Kasimpasa fortfarande ligger på 16:e plats vilket skulle innebära nedflyttning om serien slutade idag.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Finnbogason blev inbytt i början av den andra halvleken för sitt Augsburg som låg under med 1-0 hemma mot Werder Bremen. Matchen slutade tillslut med en 2-1-seger för Augsburg i vilken Finnbogason var inblandad i allra högsta grad. Islänningen stod nämligen för assisten till Augsburgs 2-1-mål i den 82:a minuten.

Victor Palsson (Darmstadt) Palsson startade och spelade 81 minuter i Darmstadts 2-2-match hemma mot Osnabrück. Förutom en allmänt gedigen insats stod islänningen även för en assist i samband med Darmstadts 1-0-mål i den 35:e matchminuten.

Alex Timossi Andersson (Bayern U19) Timossi hoppade in i den 60:e matchminuten i ligaomstarten mot Kaiserslautern. Timossi gjorde varken mål eller assist men hans lag vann ändå matchen med 2-1 vilket innebär att man behåller sin andraplats i divisionen. Tidigare i dag bekräftade dessutom HIF att 19-åringen ansluter på lån fram till sommaren

Andri Runar Bjarnason (Kaiserslautern) Bjarnason var utanför truppen när Kaiserslautern spelade ännu en match i den tyska tredjeligan. Matchen slutade med en 2-1-förlust borta mot Ingolstadt. Ett par dagar senare mötte man Bundesliga-laget Fortuna Düsseldorf på hemmaplan i cupen. Bjarnason fick i denna match hoppa in i den 81:a minuten i vad som kom att sluta med en förnedrande 5-2 förlust för Kaiserslautern.

USA

Alejandro Bedoya (Philadelphia Union) Bedoya spelade en halvlek i Philadelphias träningsmatch mot Chicago Fire som slutade med en komfortabel 3-0-seger för Bedoyas lag. Fyra dagar senare mötte man Montreal Impact som har legendaren Thierry Henry som ny tränare, även det i en träningsmatch. Denna match slutade med en 1-0-seger för Philadelphia.

David Accam (Nashville) Nashvilles försäsong inleddes med en träningsmatch mot IF Elfsborg vilket blev en match där Nashville passade på att testa en mängd olika spelare (över trettio stycken), varav vissa inte ens har kontrakt med klubben ännu. Accam fick inte spela på grund av fysiska hinder i matchen som slutade 0-0.

Ema Boateng (DC United) Boateng spelade första halvleken i DC Uniteds träningsmatch mot New York Red Bulls. Matchen, som innefattade en mängd byten som försäsongsmatcher så ofta gör, resulterade i en 3-0-seger till fördel för Red Bulls.

ZAMBIA

Isaac Chansa (Forest Rangers) Chansa var utanför truppen i Forest Rangers senaste nagelbitare då man mötte Buildcon FC. Matchen innehöll hela sju mål och slutade i en 4-3-seger för Forest Rangers som i och med segern ligger på en tillfällig femteplats i Zambias högstadivision.