Proffskollen Vecka 48

© Bildbyrån - 28648

Uronen, Krafth, Mahlangu, Accam – varje vecka ger AOH dig de senaste uppdateringarna om hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden.

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Jere Uronen spelade 90 minuter när Genk tog sin femte raka seger i den belgiska ligan. Motståndaren Royal Excel Mouscron tog visserligen ledningen efter en dryg halvtimmes spel, men Genk kunde efter det vända och vinna med 4-1 på hemmaplan efter en stark andra halvlek. Laget ligger därmed nu tvåa i serien.

BRASILIEN

Leandro Castan (Vasco Da Gama) Leandro Castan satt på bänken i 90 minuter när hans lag spelade oavgjort 1-1 borta mot Sao Paulo i den senaste omgången av den brasilianska ligan. Vasco ligger på 17:e plats i serien.

DANMARK

Jörgen Skjelvik (Odense BK) Jörgen Skjelvik spelade 90 minuter när Odense mötte Sönderjyske på hemmaplan. Matchen slutade 1-1 efter en sen kvittering av bortalaget, och innebär att Skjelviks lag ligger åtta i serien.

Andri Bjarnason (Esbjerg) Andri Bjarnason spelade 61 minuter och gjorde ett av sitt lags två mål, när man slog Skive IK med 2-1 på hemmaplan. Den segern innebär att Esbjerg för tillfället ligger på fjärde plats i serien.

David Boysen (FC Helsingör) David Boysen blev inbytt efter 71 minuter i Helsingörs senaste match då man spelade 3-3 borta mot Silkeborg. Helsingör räddade en poäng i matchens slutminuter, vilket innebär att man efter 12 matcher ligger sexa i tabellen.

Anders Randrup (Hvidovre IF) Anders Randrup spelade 90 minuter när Hvidovre tog sin andra raka seger i den danska andradivisionen. Vendsyssel FF stod för motståndet när Hvidovre vann med 2-0 på hemmaplan, och därmed klättrar till nionde plats i tabellen.

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) Emil Krafth var tillbaka i matchtruppen men satt ändå på bänken matchen igenom i Newcastle Uniteds senaste match i Premier League. Storklubben Chelsea stod för motståndet när Krafths lag förlorade med 2-0 på hemmaplan.

KAZAKSTAN

May Mahlangu (Ordabasy Shymkent) May Mahlangu startade båda av Ordabasys två senaste matcher i den kazakiska ligan. Den första slutade med en 3-0-förlust hemma mot Kaisar Kyzylorda, medan den andra slutade 0-0 borta mot Qyzyljar SK Petropavlovsk. Mahlangus lag ligger fyra i den kazakiska ligan.

NEDERLÄNDERNA

Frederik Helstrup (Almere City) Efter förra veckans bottennapp var Almere tillbaka i den nederländska andraligan, denna gången hemma mot Go Ahead Eagles. Helstrup spelade 76 minuter och gjorde även mål när hans lag vann med 3-0. Almere City tog därmed tillbaka förstaplatsen i serien, iallafall för tillfället.

NORGE

Andreas Linde (Molde) Andreas Linde spelade samtliga minuter i Moldes två senaste matcher. Man inledde med en bekväm 3-0-seger borta mot Stabaek i ligan, och fortsatte sedan med en Europa League-match hemma mot Arsenal. Den senare matchen slutade med en 3-0-förlust för Lindes lag.

Robin Simovic (Odds BK) Odd mötte IK Start på hemmaplan i den senaste matchen i den norska ligan. Efter skada på Elbasan Rashani fick Simovic komma in i spel redan efter 44 minuter. Matchen slutade dock med en 2-1-förlust för Simovic och hans lag.

RYSSLAND

Jordan Larsson (Spartak Moskva) Jordan Larsson spelade 90 minuter när Spartak Moskva spelade 1-1 hemma mot rivalen Dynamo Moskva. Det oavgjorda resultatet gör att man bibehåller sin tredjeplats i den ryska ligan.

Armin Gigovic (Rostov) Armin Gigovic fick göra inhopp efter 63 minuter i Rostovs senaste match i den ryska ligan. Rubin Kazan stod för motståndet när Rostov vann med 2-0 på bortaplan, och därmed klättrar till femte plats i tabellen.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Alexander Gerndt spelade 76 minuter när Lugano i sin senaste match spelade 1-1 borta mot Servette. Det oavgjorda resultatet innebär att Lugano är fortsatt obesegrade efter sju matcher, och behåller sin andraplats i tabellen.

SYDAFRIKA

Surprise Ralani (Cape Town City) Surprise spelade 90 minuter när Cape Town City FC hemmaslog Bloemfontein Celtic med 4-2 i den senaste omgången av den sydafrikanska ligan. Ralanis lag ligger femma i serien efter fyra omgångar.

Edwin Gyimah (Black Leopards) Edwin Gyimah spelade samtliga minuter när hans lag Black Leopards spelade två matcher i veckan. Man inledde med en 1-0-seger hemma mot Maritzburg United, och fortsatte sedan med en 1-0-förlust borta mot Bloemfontein Celtic.

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Atiba Hutchinson spelade 90 minuter som kapten när Besiktas mötte Basaksehir på hemmplan i den turkiska ligan. Den kanadensiska mittfältaren gjorde både mål och assist när hans lag vann med 3-2, en insats som gav Hutchinson en plats i veckans lag.

Loret Sadiku (Kasimpasa) Loret Sadiku spelade samtliga minuter i Kasimpasas två senaste matcher. Man inledde med en 2-1-förlust borta mot Konyaspor i ligan, och fortsatte sedan med en 3-0-seger hemma mot Anagold 24 Erzincanspor i cupen.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Finnbogason spelade 65 minuter när Augsburg spelade oavgjort 1-1 borta mot Borussia Mönchengladbach i Bundesliga. Poängen för Finnbogasons lag kom efter en sen kvittering i den 88:e minuten, och innebär att man blir kvar på tionde plats i serien.

Victor Palsson (Darmstadt) Victor Palsson var utanför truppen när Darmstadt förlorade sin senaste ligamatch med 3-0 borta mot Erzgebirge Aue. Laget ligger på 14:e plats efter åtta omgångar.

USA

Alejandro Bedoya (Philadelphia Union) Bedoya spelade 90 minuter när Philadelphia Union tog emot New England Revolution i den första omgången av MLS-slutspelet. Det blev en tung kväll för Bedoya och hans lag som förlorade med 2-0, och därmed är klara för denna säsongen.

David Accam (Nashville) David Accam missade samtliga matcher i veckan. Nashville inledde med en 3-0-seger mot Inter Miami i “play-in”-rundan för att komma in i MLS-slutspelet, och fortsatte sedan med en 1-0-seger, efter förlängning, mot Toronto i den fösta rundan av slutspelet. Nu väntar match mot Ema Boatengs Columbus Crew i semifinalen för den östra konferensen.

Ema Boateng (Columbus Crew) Ema Boateng satt på bänken i 90 minuter när hans lag slog New York Red Bulls med 3-2 i den första rundan av MLS-slutspelet. Columbus Crew får nu möta David Accams Nashville i semifinalen av den östra konferensen, i kamp om en plats i finalen.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!