Proffskollen Vecka 43

© Bildbyrån - 28648

Uronen, Krafth, Mahlangu, Accam – varje vecka ger AOH dig de senaste uppdateringarna om hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden.

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Jere Uronen startade och spelade 78 minuter när Genk mötte Sporting Charleroi i lagets första match sedan landslagsuppehållet tagit slut. Matchen slutade 2-1 till Genk vilket innebär en tiondeplats i den belgiska högstadivisionen.

BRASILIEN

Leandro Castan (Vasco Da Gama) Leandro Castan spelade samtliga minuter i Vasco Da Gamas två senaste matcher. Den första slutade med en 2-0-förlust borta mot Internacional, medan den andra slutade med en 2-1-förlust hemma mot Corinthians. Det var Vascos femte raka förlust, och innebär att man nu befinner sig hela vägen nere på 16:e plats.

DANMARK

Jörgen Skjelvik (Odense BK) Skjelvik spelade 90 minuter när Odense mötte FC Midtjylland på bortaplan i Superligaen. Odense förlorade matchen med 3-1, trots att man tog ledningen i den 26:e minuten och räddade straff i den 43:e. Laget ligger på tionde plats i serien, med fyra poäng på fem matcher.

Andri Bjarnason (Esbjerg) Esbjerg inledde veckan med en 1-1-match borta mot Kolding IF, i vilken Andri Bjarnason startade och spelade 70 minuter, dock utan att göra mål. Några dagar senare var det match igen då man tog emot Anders Randrups Hvidovre IF. Den matchen slutade 2-0 till Hvidovre efter att Bjarnason börjat på bänken och sedan blivit inbytt i den 68:e minuten.

David Boysen (FC Helsingör) David Boysen startade och spelade 70 minuter i Helsingörs första match i veckan, då man slog Skive IK med 2-1 på hemmaplan. Några dagar senare reste Helsingör till Köpenhamn för att möta Fremad Amager. Boysen blev inbytt i den 76:e minuten i matchen som slutade hela 5-1 till Fremad Amager.

Anders Randrup (Hvidovre IF) Anders Randrup startade båda av Hvidovres två senaste matcher i den danska andraligan. Den första slutade med en 5-1-förlust hemma mot Silkeborg, medan den andra slutade med en 2-0-seger borta mot Andri Bjarnasons Esbjerg. I den senare matchen blev dock Randrup utbytt med skada redan i den 21:e minuten.

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) Emil Krafth blev varnad när han spelade 90 minuter i Newcastle Uniteds senaste match, hemma mot Manchester United. Trots att man tog ledningen i den andra minuten, då ett av Krafths inlägg skarvades in i mål, så förlorade Newcastle med 4-1 efter tre sena mål av bortalaget.

FINLAND

Hannu Patronen (IFK Helsingfors) Hannu Patronen missade HIFK:s senaste match då de förlorade med 3-0 borta mot HJK Helsingfors. Förlusten innebär att man tappar till åttonde plats i tabellen, med 25 poäng på 20 matcher.

KAZAKSTAN

May Mahlangu (Ordabasy Shymkent) May Mahlangu blev inbytt i den 69:e minuten i Ordabasys senaste ligamatch, då man vann med 1-0 borta mot Shakhter Karagandy. Nästa match spelas kl 10.00 idag då man möter Zhetysu Taldykorgan på hemmaplan i den 14:e omgången av den kazakiska ligan.

NEDERLÄNDERNA

Frederik Helstrup (Almere City) Helstrup fick gult kort när han spelade 90 minuter i Almere Citys senaste match i den holländska andradivisionen. FC Dordrecht stod för motståndet, på bortaplan, när Almere kryssade 2-2 efter att ha hämtat upp ett 2-0-underläge. Poängtappet innebär att laget tappar till tredje plats i tabellen.

NORGE

Andreas Linde (Molde) Andreas Linde spelade 90 minuter när Molde slog serieledande Bodö/Glimt med 4-2. Molde är i och med den segern tillbaka på andraplats i serien, med 40 poäng på 21 matcher. Ikväll väntar irländska Dundalk på bortaplan i den första gruppspelsmatchen av Europa League för Lindes lag.

Arnor Smarason (Lilleström) Smarason var utanför truppen när Lilleström spelade 1-1 borta mot Ranheim IL i den norska andradivisionen. Krysset innebär en fortsatt tredjeplats i serien för laget.

RYSSLAND

Jordan Larsson (Spartak Moskva) Jordan Larsson spelade 90 minuter samt gjorde både mål och assist i Spartak Moskvas 3-2-seger borta mot FK Khimki i den ryska ligan. Igår spelades sedan en cupmatch då man mötte Yenisey Krasnoyarsk på bortaplan. Larsson vilades i denna match som slutade med en 1-0-förlust för Spartak.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Alexander Gerndt startade och blev utbytt i den 88:e minuten i Luganos senaste ligamatch, då man spelade borta mot FC Vaduz. Matchen slutade 1-1 efter en sen kvittering av Lugano, som med sex poäng på fyra matcher ligger på fjärde plats i serien.

SYDAFRIKA

Surprise Ralani (Cape Town City) Ralani var utanför truppen när Cape Town City förlorade med 1-0 borta mot Orlando Pirates i kvartsfinalen av årets upplaga av MTN 8, vilket är en fotbollsturnering som involverar de åtta bästa lagen från förra säsongens ligaspel. Cape Town City spelar sin första match i ligan på lördag då man möter Chippa United på hemmaplan.

Edwin Gyimah (Black Leopards) Edwin Gyimah och Black Leopards spelar borta mot Supersport United på lördag, då den sydafrikanska ligasäsongen inleds.

TURKIET

Loret Sadiku (Kasimpasa) Sadiku blev inbytt med 11 minuter kvar av ordinarie tid i Kasimpasas senaste match i den turkiska ligan. Slutresultatet skrevs till 1-1 när man mötte nyligen uppflyttade Fatih Karagümrük på bortaplan. Sadikus lag ligger åtta i serien, med sju poäng på fem matcher.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Alfred Finnbogason, som ådrog sig en skada under det senaste landslagsuppehållet, missade Augsburgs senaste match i Bundesliga. RB Leipzig stod för motståndet när Augsburg förlorade med 2-0 på hemmaplan. Förlusten innebär att man tappar till sjätte plats i serien.

USA

Alejandro Bedoya (Philadelphia Union) Bedoya missade Philadelphia Unions senaste match i MLS. New England Revolution stod för motståndet när Bedoyas lag vann med 2-1, vilket innebär att man med 38 poäng på 19 matcher ligger bekvämt på andra plats i den östra konferensen.

David Accam (Nashville) Accam var återigen utanför truppen när Nashville spelade hemma mot FC Dallas i veckan. Matchen slutade 3-0 till Nashville, som med 24 poäng på 18 matcher befäster sin åttondeplats i den östra konferensen.

Ema Boateng (Columbus Crew) Ema Boateng startade och spelade 71 minuter när Columbus Crew hemmaslog New York City FC med 3-1 i veckan. Segern innebär tredje plats i den östra konferensen, med 34 poäng på 18 matcher.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!