Proffskollen Vecka 37

© Bildbyrån - 28648

Uronen, Krafth, Mahlangu, Accam – varje vecka ger AOH dig de senaste uppdateringarna om hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden.

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Finland spelade ännu en match i UEFA Nations League i veckan då man mötte Irland på bortaplan. Uronen började på bänken men blev inbytt i matchens 79:e minut i matchen som slutade 1-0 till Finland. Landet ligger därmed tvåa i gruppen efter två matcher.

BRASILIEN

Leandro Castan (Vasco Da Gama) Vasco Da Gama spelade två ligamatcher i veckan och Leandro Castan var utanför truppen i båda. I den första slog man Athletico Paranaense med 1-0 på hemmaplan, och i den andra mötte man Atlético Goianiense på hemmaplan i en match som slutade med en 2-1-förlust för Vasco Da Gama.

DANMARK

Jörgen Skjelvik (Odense BK) Odense spelade två träningsmatcher i veckan. Skjelvik startade och spelade 59 minuter i den första som slutade med en 2-1-förlust borta mot Ålborg, och i den andra som var hemma mot FC Midtjylland var Skjelvik utanför truppen när skrevs slutresultatet till 2-2.

Andri Bjarnason (Esbjerg) Esbjerg förlorade en träningsmatch med 2-0 borta mot AC Horsens i veckan. Ligaspelet i den danska andradivisionen börjar idag då Bjarnasons lag möter Skive IK på bortaplan.

David Boysen (FC Helsingör) Helsingör inledde ligaspelet i den danska andraligan igår kväll då man mötte Silkeborg på hemmaplan. David Boysen blev inbytt i den 85:e minuten när Helsingör tog en 4-2-seger i säsongens första match.

Anders Randrup (Hvidovre IF) Även Randrups Hvidovre inledde ligaspelet igår kväll. I öppningsmötet av den danska andradivisionen mötte man HB Köge på bortaplan i en match som slutade med en 2-1-förlust för Hvidovre. Randrup spelade 90 minuter som högerback.

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) Emil Krafth startade och spelade 90 minuter i Sveriges senaste landskamp då man förlorade med 2-0 mot Portugal i UEFA Nations League. Under tiden spelade Newcastle en träningsmatch hemma mot Stoke City, som förlorades med 1-0, inför ligapremiären borta mot West Ham United som spelas ikväll.

FINLAND

Hannu Patronen (IFK Helsingfors) Patronen startade sitt lags senaste match i den finska ligan då man mötte Helsingfors-rivalen HJK Helsingfors på hemmaplan. Matchen slutade 4-3 till HIFK efter ett sent avgörande i den 89:e minuten. Segern innebär att Patronens lag ligger femma i tabellen.

ISLAND

Olafur Skulason (Fylkir Reykjavik) Fylkir har inte spelat sedan förra proffskollen, utan spelar inte förrän på söndag då man möter KA Akureyri på bortaplan i den isländska förstadivisionen.

Daniel Hafsteinsson (FH Hafnarfjördur) Hafsteinsson, som kämpar mot en skada för tillfället, var utanför truppen i Hafnarfjördurs senaste match då man mötte Stjarnan Gardabae på hemmaplan i kvartsfinalen av cupen. Matchen slutade 3-0 till Hafsteinssons lag som därmed är vidare till semifinal.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson (Forge FC) Alexander AJ startade båda av sitt lags två ligamatcher i veckan. I den första spelade mittfältaren 90 minuter och gjorde till och med mål när hans lag kryssade 2-2 hemma mot Valour FC. I den andra blev han utbytt i den 46:e minuten när Forge kryssade återigen, denna gången med 1-1 borta mot HFX Wanderers.

NEDERLÄNDERNA

Frederik Helstrup (Almere City) Frederik Helstrup startade och spelade 90 minuter i Almere Citys senaste ligamatch då man mötte Excelsior på bortaplan. Matchen slutade hela 6-4 till fördel för Helstrups lag efter en helt galen match, där Almere bland annat vände 3-1-underläge till 4-3-ledning på bara 13 minuter.

NORGE

Arnor Smarason (Lilleström) Smarason var utanför truppen när Lilleström hemmaslog Ranheim IL med 3-1 i ligan. Segern kom efter en mycket sen vändning med mål för Lilleström i den 85:e, 91:a samt 94:e minuten. Laget ligger i och med segern på femteplats i serien.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Lugano inledde den nya säsongen igår med en cupmatch borta mot Schaffhausen, som huserar i den schweiziska andradivisionen. Alexander Gerndt startade matchen som efter förlängning slutade 2-1 till fördel för Lugano.

SYDAFRIKA

Surprise Ralani (Cape Town City) Ralani startade och spelade 80 minuter i Cape Town Citys senaste ligamatch då man vann med 1-0 hemma mot Supersport United. Den matchen var faktiskt den sista för den här säsongen i Sydafrikanska ligafotboll, och Ralanis lag slutade på sjätte plats med 42 poäng på 30 matcher. Ralani själv stod för fem mål och nio assist på de 28 matcher som han deltog i.

Edwin Gyimah (Black Leopards) Gyimah startade och spelade 55 minuter i vad som var Black Leopards sista match för säsongen då man förlorade med 3-0 borta mot Mamelodi Sundowns. Förlusten innebar faktiskt att Gyimahs lag slutade serien på näst sista plats vilket innebär playoff för att stanna kvar i serien. Playoff-formatet innebär en minigrupp på tre lag från både första- och andradivisionen, där vinnaren av gruppen får spela i förstadivisionen nästa säsong. Black Leopards hamnade med Ajax Cape Town och Tshakhuma. En match har hunnit spelas för Gyimahs lag då man slog Ajax Cape Town med 1-0 på hemmaplan, dock utan Gyimah i truppen.

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Hutchinson var utanför truppen när Besiktas hemmaslog Antalyaspor med 3-0 i en träningsmatch i veckan. Första matchen i den turkiska ligan spelas sedan på söndag då Besiktas möter Trabzonspor på bortaplan.

Loret Sadiku (Kasimpasa) Kasimpasa inleder sin säsong i den turkiska högstaligan på söndag då man möter Kayserispor på bortaplan.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Finnbogason spelade hela matchen när Augsburg förlorade med 1-0 i en träningsmatch mot Ajax i veckan. Säsongen drar igång i eftermiddag då Augsburg möter Eintracht Celle på bortaplan i den tyska cupen. Ligan startar nästa vecka.

Victor Palsson (Darmstadt) Victor Palsson spelade samtliga minuter för Islands herrlandslag i veckan då de mötte England respektive Belgien i UEFA Nations League. Matcherna förlorades dock med 1-0 respektive 5-1. Under tiden spelade Darmstadt oavgjort 2-2 i en träningsmatch borta mot holländska Vitesse. Säsongen startar sedan med cupspel då Darmstadt möter 1. FC Magdeburg på bortaplan på söndag.

USA

Alejandro Bedoya (Philadelphia Union) Bedoya spelade 90 minuter samt stod för en assist när hans Philadelphia Union bortaslog New York Red Bulls med hela 3-0 i veckan. Segern innebär att man ligger på tredje plats i den östra konferensen av MLS, efter så här långt tio spelade omgångar.

David Accam (Nashville) Accam var utanför truppen när Nashville spelade 0-0 borta mot Inter Miami i veckan. Båda lagen är nystartade och går tungt så här långt i serien, med Nashville på en 11:e plats i den östra konferensen av MLS.

Ema Boateng (Columbus Crew) Boateng satt på bänken matchen igenom när Columbus Crew utökade sin segerskörd med en 3-0-seger hemma mot FC Cincinnati. Boatengs lag ligger därmed fortsatt etta i den östra konferensen av MLS, med 23 poäng på tio matcher hittills.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!