Proffskollen Vecka 34

© Bildbyrån - 28648

Uronen, Krafth, Mahlangu, Accam – varje vecka ger AOH dig de senaste uppdateringarna om hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden.

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Uronen spelade hela matchen på sin vänsterbacksposition i veckan då hans Genk mötte OH Leuven på hemmaplan i den belgiska ligans andra omgång. Matchen slutade 1-1 och innebär att Genk nu tagit fyra poäng på de två inledande matcherna. Nästa match är borta mot HIF-bekanta Standard Liege.

BRASILIEN

Leandro Castan (Vasco Da Gama) Castan startade och spelade 90 minuter för sitt Vasco Da Gama som i veckan tog andra raka segern i serieinledningen, efter 2-1-vinst hemma mot storlaget Sao Paulo. I natt spelade Vasco igen då man mötte Ceara SC på bortaplan, även det i den brasilianska ligan. Matchen slutade hela 3-0 till Vasco med Leandro Castan på planen i 90 minuter.

DANMARK

Andri Bjarnason (Esbjerg) Bjarnason gjorde debut för sitt Esbjerg när laget i veckan slog Ålborg med 2-1 i en träningsmatch.

Jörgen Skjelvik (Odense BK) Odense har inte spelat någon match sedan förra proffskollen.

ISLAND

Olafur Skulason (Fylkir Reykjavik) Fylkirs senaste match i ligaspelet förlorades med 3-2, borta IA Akranes efter att ha släppt in 3-2-målet i den 92:a matchminuten. Surt för Fylkir och Skulason som startade matchen men blev utbytt efter 82 minuters spel.

Daniel Hafsteinsson (FH Hafnarfjördur) Hafsteinsson startade men blev utbytt efter 62 minuter i Hafnarfjördurs senaste ligamatch som förlorades med 2-1 hemma mot topplaget Stjarnan Gardabae.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson (Forge FC) Achinioti Jönsson startade Forges näst senaste match då man slog FC Edmonton med 2-0 hemma i ligaspelets andra omgång. AJ blev utbytt i matchens sista minuter efter att ha levererat en mycket bra insats för sitt lag. Igår spelade Forge en ligamatch igen då man mötte HFX Wanderers på bortaplan. Alexander Achinioti Jönsson spelade hela matchen som slutade 1-1.

KAZAKSTAN

May Mahlangu (Ordabasy Shymkent) Ordabasys senaste ligamatch resulterade i en 3-2-vinst borta mot Zhetysu Taldykorgan efter att ha vänt ett 2-0-underläge till seger. May Mahlangu spelade hela matchen och blev varnad i matchens 49:e minut.

NORGE

Matthew Rusike (Stabaek) Stabaeks senaste ligamatch var mycket svängig och slutade oavgjort hela 3-3 då man mötte Viking Stavanger på bortaplan. Rusike var utanför truppen i denna match.

Andreas Linde (Molde) Molde inledde veckan med att möta Sarpsborg på bortaplan i ligan. Molde förlorade med 2-1 när målvakten Linde återigen spelade 90 minuter. Några dagar senare var det match igen då det nalkades Champions League-kval. Linde spelade hela matchen i mål när Finska KuPS stod för motståndet, i en match som slutade hela 5-0 till Molde som därmed går vidare i kvalet.

Arnor Smarason (Lilleström) Smarason var återigen utanför truppen när hans Lilleström spelade oavgjort 2-2 hemma mot Raufoss i den norska andradivisionen. Laget ligger runt mitten av tabellen när 12 omgångar nu är spelade.

RYSSLAND

Jordan Larsson (Spartak Moskva) Spartak Moskva mötte igår FC Ufa på bortaplan i den tredje omgången av den ryska ligan. Larsson spelade 83 minuter i matchen som slutade 1-1, efter både en straffmiss samt en assist från Jordans sida.

SYDAFRIKA

Surprise Ralani (Cape Town City) Ralani spelade 90 minuter samt blev tvåmålsskytt i Cape Town Citys första match i veckan då man slog Mamelodi Sundowns med 3-2 på hemmaplan. Igår var det match igen då Stellenbosch stod för motståndet på bortaplan. Ralani spelade de första 45 minuterna av matchen som slutade med en 1-0-förlust för hans lag, som med fyra omgångar kvar ligger prick i mitten av den sydafrikanska högstadivisionen.

Edwin Gyimah (Black Leopards) Gyimah spelade hela matchen som mittback, samt blev varnad när hans Black Leopards i början av veckan slog Maritzburg United med 3-2 på hemmaplan. Tidigare idag spelade man match igen då man mötte Lamontville Golden Arrows på bortaplan. Gyimah spelade 90 minuter i matchen som slutade 2-1 till fördel för Black Leopards, som gjorde segermålet i den 92:a matchminuten. De två segrarna den här veckan innebär att Gyimahs lag klättrar från jumboplatsen (16:e plats), hela vägen upp till 13:e plats.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Augsburg spelade två träningsmatcher i veckan. Först mötte man FC Nürnberg på bortaplan och vann med 2-1. Finnbogason spelade hela andra halvleken men gjorde inget mål. Den andra matchen var borta mot Türkgücü München och slutade hela 4-1 till Augsburg. Finnbogason kom in den 60:e minuten och missade en straff, men gjorde inga mål.

Victor Palsson (Darmstadt) Darmstadt bortaslog TUS Mechtersheim med 1-0 i en träningsmatch i veckan.

USA

Alejandro Bedoya (Philadelphia Union) Philadelphia Union mötte New England Revolution på bortaplan inatt i lagets första match tillbaka i den vanliga MLS-serien. Matchen slutade 0-0 med Alejandro Bedoya på plan under hela matchen. Efter sex spelade matcher har Philadelphia Union nio poäng.

David Accam (Nashville) Accam startade på bänken men fick hoppa in i matchens 74:e minut senast, då Nashville spelade 0-0 mot FC Dallas i den amerikanska högstaligan. Accams lag ligger 11:a i den östra konferensen efter fyra spelade matcher, vilket är två mindre än konkurrenterna.

Ema Boateng (Columbus Crew) Boatengs nya lag spelade sina första match i omstarten av MLS inatt då man mötte Chicago Fire på hemmaplan. Boateng byttes in med kvarten kvar vid 1-0-ledning, och var sedan med och bidrog till att Columbus Crew till slut tog en 3-0-seger i matchen. Laget ligger etta i den östra konferensen med 16 poäng på sex matcher så här långt.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!