Proffskollen Vecka 27

© Bildbyrån - 28648

Krafth, Ohlander, Patronen, Helstrup – varje vecka ger AOH dig de senaste uppdateringarna om hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden.

BRASILIEN

Leandro Castan (Vasco Da Gama) Vasco kom tillbaka till spel för första gången i söndags då man mötte Macaé på hemmaplan och vann med 3-1. Natten till fredagen var det match igen för Vasco som vann återigen, denna gången med 1-0. Castan startade båda matcherna i veckan.

DANMARK

Lucas Ohlander (Naestved BK) Naestved spelade tre matcher i veckan. Den första var borta mot Skive och slutade med en 2-0-förlust, ett par dagar senare spelade man 2-2 hemma mot Viborg och avslutningsvis förlorade man hemma mot Kolding IF med 1-0. Ohlander var utanför truppen i alla tre matcherna.

Jörgen Skjelvik (Odense BK) Odense låg först i sin playoff-grupp efter de första tre matcherna. I veckan påbörjades de tre returmötena och Odense började i måndags med att möta Lyngby på hemmaplan. Skjelvik startade och spelade 77 minuter i matchen som kom att sluta 3-1 till Odense.

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) Newcastle spelade i FA-cupens kvartfinal i lördags men förlorade med 2-0 hemma mot Manchester City och åkte därmed ut. Krafth satt på bänken genom hela den matchen. Några dagar senare var det ligamatch igen då Newcastle reste till sydkusten för att möta nedflyttningshotade Bournemouth. Krafth startade för första gången på länge och gjorde dessutom en väldigt stabil insats när hans lag vann med hela 4-1.

FINLAND

Hannu Patronen (IFK Helsingfors) IFK Helsingfors inledde i onsdags seriespelet med en hemmamatch mot KuPS. Patronen spelade hela matchen som slutade med en 3-0-förlust för Helsingfors-laget.

ISLAND

Olafur Skulason (Fylkir Reykjavik) Den isländska serien fortsatte i måndags för Fylkir som tog emot Grótta på hemmaplan. Matchen slutade 2-0 till Fylkir efter att Skulason startat på bänken och hoppat in i den 51:a minuten. Laget ligger åtta efter tre spelade matcher.

ISRAEL

David Boysen (Hapoel Nazareth) Hapoel Nazareth spelade två ligamatcher i veckan mot Hapoel Acre samt Hapoel Afula, varav den första var på hemmaplan och den andra på bortaplan. Matcherna slutade med en 2-0- respektive 2-1-förlust för Boysens lag.

NORGE

Matthew Rusike (Stabaek) Stabaek inledde veckans spel med att förlora med 4-1 mot Andreas Lindes Molde. Rusike var utanför truppen i denna match. I onsdags fortsatte ligaspelet med en match mot Strömsgodset på hemmaplan. Den matchen slutade 2-0 till Stabaek med Rusike återigen utanför truppen.

Andreas Linde (Molde) Linde stod i Moldes mål som vanligt när hans lag tog sin fjärde raka seger efter 4-1 hemma mot Stabaek i början av veckan. Den segern följdes senare upp på torsdagen med en 2-2-match borta mot Kristiansund. Linde spelade 90 minuter även då.

Arnor Smarason (Lilleström) Lilleström inledde sitt ligaspel igår kväll med en match borta mot Grorud. Smarason var utanför truppen när hans lag tog en 1-0-seger.

POLEN

Frederik Helstrup (Arka Gdynia) Helstrup satt på bänken i 90 minuter när hans lag förlorade med 3-2 borta mot Raków Częstochowa i lagets första match sedan förra veckans proffskoll. Igår kväll var det match igen då man mötte Korona Kielce på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 1-1 och Helstrup satt på bänken även denna match.

RYSSLAND

Jordan Larsson (Spartak Moskva) Jordan Larsson fick starta den ena och göra inhopp i den andra av Spartak Moskvas matcher i veckan. Den första slutade 0-0 hemma mot FC Ufa och den andra slutade med en snöplig 2-0-förlust borta mot bittra rivalen CSKA Moskva. Larssons lag ligger sjua i tabellen med fem matcher kvar att spela.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Gerndt startade och spelade 67 minuter i Luganos första match i veckan som förlorades med 1-0 borta mot FC Zürich. Ett antal dagar senare mötte man storlaget FC Basel på hemmaplan och vann med 2-1. Gerndt blev inbytt i början av andra halvlek och gjorde sitt lags första mål i matchen efter endast 27 minuter på plan.

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Besiktas har inte spelat någon match sedan förra veckans proffskoll. Laget ligger för närvarande femma, endast två poäng bakom närmaste Europaplats, med fem matcher kvar av serien.

Loret Sadiku (Kasimpasa) Sadiku är fortsatt skadad och missade därmed Kasimpasas senaste match då man mötte Gençlerbirliği på bortaplan. Kasimpasa fortsatte sin enastående form och tog sin femte raka seger i matchen som slutade 0-2. Laget ligger på elfte plats i den turkiska ligan men är ligans i särklass formstarkaste lag just nu, och har inte förlorat en match sedan mitten av februari.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Finnbogason startade och spelade 64 minuter i Augsburgs sista match för säsongen när man tog emot topplaget Leipzig på hemmaplan. Matchen slutade 2-1 till Leipzig vilket innebär att Augsburg fick avsluta med en förlust. Klubben slutar på femtonde plats med hela fem poäng ner till nedflyttningsstrecket, vilket såklart innebär att Augsburg kommer att spela Bundesliga-fotboll även nästa säsong.

Victor Palsson (Darmstadt) Darmstadt avslutade starkt genom att slå andraplacerade Stuttgart med 3-1 på bortaplan. Palsson startade matchen som vanligt men lyckades tyvärr bli utvisad efter två gula kort i den 65:e respektive 66:e minuten. En fin vårsäsong för både Palsson och Darmstadt räckte trots allt inte till för en uppflyttning, utan laget slutar femma och får fortsätta i den tyska andradivisionen även nästa säsong.

Andri Runar Bjarnason (Kaiserslautern) Kaiserslautern spelade två matcher i veckan. I den första slog man Viktoria Köln med 3-0 på hemmaplan och i den andra spelade man 1-1 borta mot Hallescher FC. Bjarnason var utanför matchtruppen i båda matcherna för sitt lag som med endast en match kvar ligger prick i mitten av serien på tionde plats.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!