Proffskollen Vecka 10

© Bildbyrån - 28648

Robin Simovic har debuterat och Jordan Larsson avgjorde cupmötet mot CSKA  – varje vecka ger AOH dig de senaste uppdateringarna om hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Uronen som är skadad för tillfället var återigen utanför truppen när Genk mötte topplaget Club Brugge på hemmaplan i den belgiska ligan. Matchen slutade med en 2-1 förlust för Genk.

BRASILIEN

Leandro Castan (Vasco Da Gama) Leandro Castan spelade hela matchen när Vasco Da Gama mötte Resende i den lokala Rio-turneringen Carioca. Matchen slutade 1-1.

CYPERN

Linus Hallenius (APOEL) Hallenius satt på bänken genom hela APOELs senaste match i Europa League då man mötte Basel på bortaplan efter att ha förlorat med 3-0 på hemmaplan i turneringens sextondelsfinal. Man förlorade bortamatchen med 1-0 och åkte därmed ur turneringen. Ett antal dagar senare mötte man Omonia Nicosia i den cypriotiska ligan. Matchen slutade 0-0 och Hallenius satt på bänken matchen igenom.

DANMARK

Lucas Ohlander (Naestved BK) Naestved spelade 1-1 mot Kolding IF i omstarten av den danska andradivisionen. Laget ligger för närvarande näst sist i serien så lär behöva komma igång snart för att undvika nedflyttning.

Jörgen Skjelvik (Odense BK) Skjelvik förblev bänkvärmare återigen när hans Odense mötte Silkeborg på hemmaplan i den danska Superligan. Matchen slutade 1-1.

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) Krafth som varit skadad missade Newcastles senaste match i Premier League då laget spelade 0-0 hemma mot Burnley. Nu verkar dock smålänningen vara på väg tillbaka men i FA-cup-matchen mot West Bromwich Albion som slutade med en 3-2-seger för Newcastle var Krafth ändå inte med.

FINLAND

Hannu Patronen (IFK Helsingfors) IFK Helsingfors spelade oavgjort 2-2 borta mot Ålands-laget IFK Mariehamn i den finska cupen den senaste veckan. I och med det kan man konstatera att Patronens lag har spelat färdigt i cupen då man åker ur gruppen efter att ha misslyckats att vinna någon av de fem inledande matcherna för den här säsongen.

ISLAND

Olafur Skulason (Fylkir Reykjavik) Skulasons lag spelade borta mot Vikingur Reykjavik i den isländska cupen den senaste veckan, en match som slutade med en 2-0-förlust för Fylkir. Nästa match spelas ikväll kl. 20 då man möter Fram Reykjavik, även det i cupen.

ISRAEL

David Boysen (Hapoel Nazareth) Boysens Hapoel Nazareth mötte Hapoel Nir Ramat HaSharon på hemmaplan i den senaste veckan. Boysen startade för sitt lag i matchen som slutade med en 3-1-förlust för laget från Nasaret.

ITALIEN

Robin Simovic (Livorno Calcio) Simovic fick göra debut för sitt nya lag när Livorno mötte Chievo Verona på bortaplan i den italienska andradivisionen då den reslige anfallaren byttes in med en kvart kvar av matchen. Överraskande nog vann Livorno, som ligger sist i serien, matchen med 1-0. Några dagar senare var det matchdags igen för Livorno som tog emot formstarka Frosinone på hemmaplan. Simovic satt på bänken matchen igenom i denna match som slutade 2-2.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson (Forge FC) Försäsongen börjar snart för Achinioti-Jönsson och Forge FC som laddar inför seriestarten i Kanada i mitten av april.

KAZAKSTAN

May Mahlangu (Ordabasy Shymkent) Ordabasy har inte spelat någon match sedan förra veckan då man spelade sin sista försäsongsmatch. Den kazakiska ligan startar på lördag då Mahlangus lag möter Okzhetpes Kokshetau på hemmaplan.

KUWAIT

Lalawele Atakora (Kazma SC) Av okänd anledning (skulle dock gissa på att Coronaviruset är anledningen) var Kazmas senaste ligamatch inställd.

NORGE

Matthew Rusike (Stabaek) Stabaek har inte spelat sedan förra proffskollen, och nästa match är inte förrän den 8 mars då man möter Haugesund i en träningsmatch.

Andreas Linde (Molde) Andreas Lindes Molde FK spelade den siste februari träningsmatch mot Aalesund och vann med hela 5-2. Linde startade matchen på sin målvaktsposition.

Arnor Smarason (Lilleström) Smarason är inte tillbaka ännu och var därför inte med i Lilleströms senaste träningsmatch mot Sandefjord. Matchen slutade 3-3.

POLEN

Frederik Helstrup (Arka Gdynia) Helstrup spelade hela matchen när Arka Gdynia spelade 1-1 hemma mot LKS Lodz i den polska ligan. Några dagar senare var det match igen och även då fick Helstrup starta när hans lag tog mötte Piast Gliwice på bortaplan. Matchen slutade med en 1-0-förlust för Helstrups lag, och dansken själv blev utbytt i matchens 57:e minut.

RYSSLAND

Jordan Larsson (Spartak Moskva) Jordan Larsson hoppade in i den 83:e minuten när hans Spartak Moskva bortaslog Dynamo Moskva med 2-0 i omstarten av den ryska förstadivisionen. Fyra dagar senare var det dags för ännu ett Moskvaderby, denna gången var det storlaget CSKA Moskva som stod för motståndet i denna cupmatch. Larsson hoppade in i 74:e minuten i matchen som efter 90 minuter stod 2-2 vilket innebar förlängning i denna kvartsfinal. Efter 120 minuter var det trots allt Spartak Moskva som stod som segrare efter att just Jordan Larsson gjort 3-2-målet i den 107:e minuten.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Lugano har inte spelat sedan förra veckans proffskoll då den schweiziska ligan, likt många andra europeiska ligor, blivit tvungna att ställa in matcher på grund av Coronaviruset som härjar vilt i delar av Europa.

SYDAFRIKA

Surprise Ralani (Cape Town City) Varken Ralani eller Cape Town City har spelat någon match sedan förra veckans proffskoll.

Edwin Gyimah (Black Leopards) Gyimah spelade hela matchen och blev varnad när Black Leopards mötte Polokwane City på bortaplan i ligaspelet. Matchen som spelades den 1 mars slutade dock med en 2-1-förlust för Gyimahs lag.

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Hutchinson spelade hela matchen när Besiktas slog Alanyaspor med 2-1 på bortaplan i lagets senaste ligamatch. Vinsten innebär att Besiktas klättrar upp till femte plats i serien, och med tio matcher kvar är en Europaplacering inte helt otänkbar för det turkiska storlaget.

Loret Sadiku (Kasimpasa) Kasimpasa var inblandade i en mållös tillställning när man mötte Konyaspor på bortaplan i den turkiska ligan. Sadiku var inte med då han fortfarande är skadad.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Finnbogason blev inbytt i den 73:e minuten i Augsburgs senaste match då laget mötte Borussia Mönchengladbach på hemmaplan i Bundesliga. Trots mål för Finnbogason i den 82:a minuten förlorade Augsburg matchen med 3-2.

Victor Palsson (Darmstadt) Victor Palsson stod för en assist och storspelade på mittfältet för Darmstadt när hans lag i lördags hemmaslog FC Heidenheim i den tyska andradivisionen. Vinsten var Darmstadts fjärde raka och innebär att man klättrar till sjätte plats i serien.

Andri Runar Bjarnason (Kaiserslautern) Andri Runar Bjarnason var utanför truppen återigen när Kaiserslautern spelade 1-1 borta mot Waldhof Mannheim i ligaspelet. Laget befinner sig i en formsvacka just nu och ligger endast två poäng över kvalstrecket.

USA

Alejandro Bedoya (Philadelphia Union) Bedoya startade som kapten för sitt Philadelphia Union när laget förlorade med 2-0 borta mot FC Dallas i sin första ligamatch för säsongen. Nästa match spelas på måndag då man möter Los Angeles FC, även det på bortaplan.

David Accam (Nashville) Nashville föll med flaggan i topp då man förlorade hemma mot Atlanta United med 2-1 i MLS-premiären vilket som bekant är klubbens första någonsin. Accam startade matchen men blev utbytt i den 65:e minuten.

Ema Boateng (DC United) DC United inledde årets MLS-säsong med en förlust då man förlorade hemma med 2-1 mot Colorado Rapids. Boateng satt på bänken hela matchen. Nästa match är på lördag då DC möter Beckhams nystartade lag Inter Miami.

ZAMBIA

Isaac Chansa (Forest Rangers) Chansa startade på bänken i Forest Rangers senaste ligamatch då man mötte Lumwana Radiants. Matchen slutade 2-1 till Forest Rangers som för tillfället ligger i toppen av serien.

ÖSTERRIKE

Roman Kienast (SV Stripfing) Stripfing mötte i helgen FC Mauerwerk i omstarten av den österrikiska tredjedivisionen. Kienast blev varnad i matchen som Stripfing trots fin form i senaste tidens träningsmatcher förlorade med 2-0.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!