På dagen för sex år sedan…

…firades det som aldrig förr på såväl Olympia som nere vid terasstrapporna.

Säsongen började den 2 april och slutade den 23 oktober 2011. HIF hade varit klara mästare sedan en månad tillbaka men när Marcus Strömbergsson blåste av den sist matchen för säsongen så visste jublet inga gränser.

AIK-spelarna hyllade de svenska mästarna genom att bilda en korridor vid inmarschen och applåderade HIF:s guldhjältar.

När matchen sedan sparkades igång fick gästerna en drömöppning med mål redan efter tre minuter. Helgi Danielsson kunde ostört nicka in ett tidigt högerinlägg från Lawele Atakora och ge AIK ledningen i matchen.

Underläge till trots var det mästarna som höll i taktpinnen. HIF skapade tillräckligt med målchanser för att kvittera och målet skulle komma tre minuter innan halvtidsvilan. Álvaro Santos mötte perfekt med huvudet på Rachid Bouaouzans inlägg från höger och nickade in slutresultatet 1-1 vid den bortre stolpen.

Med 63 inspelade poäng slutade HIF etta i 2011 års allsvenska, fem poäng före tvåan AIK.

Laget fick motta Lennart Johanssons pokal och sen fortsatte firandet nere på terrasstrapporna där tusentals Helsingborgare firade sina hjältar