Oskarshamns AIK-HIF 1-3

Med två mål, under matchens första elva minuter, såg HIF till att sänka Division 1-laget Oskarshamn och avancera till gruppspelet i Svenska Cupen

0-1 kom redan i åttonde minuten, genom Alex Timossi Andersson, och när Martin Christensen placerade in 0-2 i bortre krysset och då hade matchklockan precis passerat elva minuter. Därmed hade HIF fått en smakstart i cupmötet med Oskarshamn.

Hemmalaget visade dock att de är på en nivå att de kan störa motstånd av HIFs kaliber. De vägrade ge upp och spelmässigt var Oskarshamn faktiskt med under hela matchen.

I den 19:e minuten kom Peiman Eliassi flygande in i straffområdet, blev fälld och fixade en straff till hemmalaget. Eliassi tog själv hand om den och placerade den lågt vid Pär Hanssons högra stolpe. Plötsligt var det match igen.

Även om HIF hade en del chanser att utöka ledningen så var 1-2 fullt rättvist när vi gick till pausvila.

Att Alex Timossi Andersson är formstarkaste i truppen just nu visade han med tydlighet i denna matchen. 16-åringen såg minst lika pigg ut som mot Gais senast och i den 58:e minuten var det dags för ett nytt mål av ynglingen.

Timossi hittade en lucka mellan Eric Persson och Anton Agebjörn och petade sedan bollen förbi en utrusande Oliver Bergman i hemmamålet. 1-3 var ett faktum och, trots att, Oskarshamn sett pigga ut i inledningen av halvleken så blev detta ändå spiken i kistan.

Det blev nämligen aldrig någon riktig nerv i matchen efter 3-1-målet. HIF kontrollerade matchen på ett bra sätt och tog sig vidare till gruppspelet i Svenska cupen inför 1082 åskådare på Arena Oskarshamn

Oskarshamn – HIF 1-3 (1-2) Svenska Cupen

Mål: 0-1 Alex Timossi Andersson (8 min) 0-2 Martin Christensen (11 min) 1-2 Peiman Eliassi (19 min straff) 1-3 Alex Timossi Andersson (58 min)

Byte: Anchinoti-Jönsson IN – Persson UT (62 min) Akpoveta IN – Timossi Andersson UT (67 min) Almeida Sundell IN – Bojanic UT (85 min)

Pär Hansson – Andreas Landgren, Calle Johansson, Charlie Weberg, Jonathan Olsson – Johan Persson, Edwin Gyimah – Alex Timossi Andersson, Darijan Bojanic, Martin Christensen – Monday Samuel.