Örgryte och HIF spelade 1-1

211120 Helsingborgs Anthony van den Hurk jublar med lagkamrater efter 1-0 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Örgryte och Helsingborg den 20 november 2021 i Göteborg. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN / COP 206 / NE0081

HIF spelade 1-1 mot ett formtoppat ÖIS i Göteborg trots en drömstart med mål i första minuten

Den enda centrala frågan inför dagens svåra bortamatch mot ett formstarkt Örgryte, var om HIF hade mental styrka att ta de tre poäng som skulle innebära att man säkrade kvalspel till allsvenskan. Möjligheten till direktuppflyttning hade man själv spelat bort i förlustmatcherna mot Sundsvall, GAIS och Värnamo. Men en seger i dagens match hade trots allt varit ett bevis  dels inför sig själva, men framförallt inför sina fans som troget backat upp laget såväl borta som hemma hela året, att det finns en kampmoral i truppen.

Med Ravy Tsouka, Viktor Lundberg och Rasmus Jönsson på skadelistan, så startade Anders Lindegaard, Andreas Landgren, Casper Widell, Charlie Weberg, Bödvar Bödvarsson, Brandur Hendriksson, Adam Kaied, Dennis Olsson, Benjamin Aqcauah, Wilhelm Loeper och Anthony van den Hurk för HIF idag.

HIF rivstartade på Ullevi, och tog ledningen efter en minut på matchens första anfall, efter ett läckert passningsspel mellan Acquah, Dennis Olsson och van den Hurk, som avslutade med att elegant klacka in ledningsmålet vid målvaktens vänstra stolpe. HIF dominerade matchbilden efter målet, man låg högt i sitt presspel och var rörliga i passningsspelet. Spelet jämnades ut efter en kvart, men de båda lagen hade bra koll på varandra, så det skapades inga farliga avslut åt något håll.

211120 Helsingborgs Wilhelm Loeper och Örgrytes Anton Lans under fotbollsmatchen i Superettan mellan Örgryte och Helsingborg den 20 november 2021 i Göteborg.

HIF stack upp i ett fint anfall i den 20:e minuten när Dennis Olsson frispelade Loeper i högerytterposition. Men målvakten tippade skottet till en resultatlös hörna. Minuten efter kontrade ÖIS och Lindegaard fick göra en fin räddning på ett välplacerat skott vid stolproten. Nu lyfte ÖIS upp spelet och fick ett par hörnor. Men spelet var mest förlagt på mittplanen under den första halvleken. Ingen enskild spelare stack ut i ett ganska bolltryggt HIF-lag som gjorde en rätt så bra laginsats så långt, även om man lät ÖIS-spelarna komma in i straffområdet lite väl enkelt emellanåt. Efter en spelmässigt jämn halvlek ledde HIF med 1-0 efter drömstarten.

Andra halvlek började likadant som den första med jämnt spel när det väl var något spel och inte avbrott, p g att publiken hade bränt bengaler som skapade en tjock dimma över arenan. När spelet kom igång igen hade HIF mest boll och låg tätt på sina motståndare. Kreida ersatte Brandur som fick en smäll i den 59:e minuten. Loeper och Dennis Olsson var väldigt aktiva i inledningen av andra halvlek när HIF anföll på kanterna. Kaied och Acquah slarvade däremot ganska mycket i passningsspelet. I den 69:e minuten ersatte Karjalainen Dennis Olsson. I anfallet därefter gjorde van den Hurk en fin aktion när han vände bort en försvarare och sköt strax över.

ÖIS kontrade i den 70:e minuten och kvitterade till 1-1 på en nick av Anton Andersson som fick stå ganska omarkerad i straffområdet. I den 73:e minuten blev Loeper varnad när han höll fast en hemmaspelare. Sen blev Weberg också varnad i nästa spelsekvens. HIF skapade inget framåt, utan det var hemmalaget som ägde mest boll och kom fram i ett par farliga anfall  som var nära att resultera i ett ledningsmål. Som så många gånger tidigare slarvade HIF i passningsspelet och låg för långt ifrån motståndarna. Kaied gjorde dock en fin aktion i den 84:e minuten när han gick runt ett par motståndare och sköt ett bra skott som målvakten tippade till en hörna som blev resultatlös.

HIF fick en hörna i den 90:e minuten och fick tryck på ÖIS-försvaret men kom inte till något avslut. Spelet böljade åt bägge håll under tilläggstiden som var sex minuter p g a spelavbrottet. Men inget av lagen skapade några målchanser, så den här matchen slutade ganska rättvist oavgjort 1-1. Idag gratulerar vi GIF Sundsvall till den allsvenska platsen.