Oavgjort i Skånederbyt för U17-laget

HIF åkte under gårdagskvällen till Malmö för att möta Malmö FF.Regnet under dagen gjorde att matchen flyttats till konstgräs på stadionområdet. Det var även ett par nya ansikten från P15 laget som följde med truppen till Malmö.

Tränare Niklas Velander

Tränare Niklas Velander berättar själv om matchen:

Matchen började i ett högt tempo mellan två bra lag och strax efter att domaren blåst igång matchen var det målchanser åt båda håll. Bara 8 minuter in i matchen slogs en djupledsboll från en malmöspelare in bakom HIF’s backlinje mot en framrusande anfallare. HIF’s målvakt tog sig ut för att spela bort bollen, men anfallaren fick en tå på bollen, tacklades och en solklar straffspark tilldelades som resulterade i 0-1.

Efter målet tog sig HIF tillbaka in i matchen, men när matchen stod och vägde spelades ett långt inlägg från Malmö bakom HIF försvaret och 0-2 var ett faktum i den 38:e matchminuten.

Anton Olsson 3
Anton Olsson fick släppa två bollar förbi sig.

När andra halvlek startade var det HIF som tryckte på för en reducering. Efter ett kombinationsspel från kant och påföljande inlägg kunde Lowe Ohlander trycka dit 1-2 i den 53:e minuten. Drygt 10 minuter senare var det Jesper Lundborg som tog sig förbi och kunde behärskat kvittera till 2-2. Chanser skapades åt båda håll och målvakterna i båda lagen stod för kvalificerade räddningar, dock var det HIF som skulle få den bästa chansen. I den 93:e matchminuten var det åter Jesper Lundborg som tog sig förbi sin försvarare efter en omställning och tacklades i straffområdet. Domaren pekade åter på straffpunkten, dock räddade malmömålvakten straffen och matchen slutade 2-2.

Startelva: Anton Olsson – Felix Bindelöv, Vlad Madaras, Ted Högsten, Axel Grahn – Jesper Lundborg, Christian Ljungberg, Alexander Jönsson, Christian Rasmussen – Lowe Ohlander, Richard Castro

Avbytare: Philip Vo-Van, Robin Holmkvist, Jacob Hansson