Oavgjort i kylan

HIF  premiärspelade idag mot HBK inför drygt 600 personer i ett kylslaget Bjärnum. Efter en svag första halvlek kunde gästerna gå till pausvila med 1-0. Andra halvlek bjöd på klart bättre spel från hemmalaget och kvitteringen kom också i den 58:e minuten genom kapten Lantz. Därefter är såväl Joel Ekstrand som Erik Sundin nära att ge HIF ledningen, men det dröjer istället till den 81:e minuten då Rasmus Jönsson prickar rätt, efter ett av flera fina inlägg från Mattias Lindström. I matchens absolut sista minut lyckas dock Emir Kujovic kvittera för gästerna och matchen slutar 2-2.

Conny Karlsson gladdes åt spelet i andra halvlek, samt insatserna från de båda nyförvärven Ardian Gashi och Mattias Lindström.

Dagens lag: Pär Hansson, Erik Wahlstedt, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Christoffer Andersson, Mattias Lindström, Marcus Lantz (K), Ardian Gashi, René Makondele, Rafael Porcellis, Rasmus Jönsson.

Yussif Chibsah, Geflemittfältaren, bekräftar Helsingborgs tidigare intresse.

Samtidigt säger han att han inte riktigt vet vad som hände, men att han själv gärna hade glatts åt att få spela där. För närvarande är han dock kontraktlös, så kanske är inte det sista ordet sagt.