Oavgjort i ett blåsigt Halmstad

Det blev en pinne för Erik Edman och hans mannar när de gästade Halmstad under eftermiddagen.

Kanouté Boateng

Efterdyningarna av stormen Simone svepte över Halmstad och Sannarp där matchen spelades. Det var ca 50 personer på plats däribland, Jesper Jansson, Roar, Karl-Gunnar Björklund, Niklas Velander och Jonas Ohlander som var på plats för att syna de fyra spelare som man hade på prov från olika klubbar.

HIF började med vinden i ryggen och det var inte lätt för laget att hålla rätt längd på bollarna i uppspelen, ofta tog bollen fart och försvann ut över kortlinjen. Det blev en jämn första halvlek där Halmstad till en början tryckte på ganska rejält. Helsingborg jobbade sig in i matchen ju längre halvleken led och 0-0 får sägas vara ett rättvisade resultat. Det kunde blivit en hemma ledning i slutsekunderna när Halmstad fick en frispark ute på HIFs vänsterkant i höjd med straffpunkten. Vinden stoppade upp inspelet som kom och Linde i HIF kassen fick göra en vass  enhandsräddning för att freda målet. I situationen efter försökte en HBKspelare med en cykelspark men Kanouté Boateng var framme med avsikten att nicka och fick en fot i huvudet. Inget allvarligt dock utan han reste sig ganska snabbt igen.

Hampus Svensson

Under början av andra halvlek startade Halmstad bäst och tryckte till baka HIF och visade att man behärskade den starka vinden bäst. Men andra halvleks första riktiga chans var Helsingborgs och kom på en hörna efter en framstöt av Leo Englund. Hörnan gick till nyss nämnde Englund som dämpade den på bröstet och drog till direkt och tvingade Halmstadsmålvakten till en parad där han lyckade slå ut bollen över ribban.

Lindström spelade ca 60-65 minuter innan han klev av och Erik Kronholm kom in. Kronholm och Leo Englund hade kul på kanten och bara kort efter bytet så tar de två sig fram på vänsterkanten tillsammans och Englund spelar fram en löpande Hampus Svensson som kommer in i straffområdet och slår in bollen i bortre burgaveln till 1-0.

Men säg den lycka som varar. Med bara ett par minuter kvar av matchen får Halmstad en frispark mitt på HIFs planhalva. Inlägget som kommer når en Halmstads panna och Andreas Linde i målet får se bollen gå i en båge utom hans räckhåll innan den landar i målet. På något sätt känns det synonymt för Helsingborg denna säsongen men sett till matchen i helhet så var det ett rättvist resultat. Något som Erik Edman höll med om efter matchen.

“En bra HIF prestation. Det var tuffa yttre förutsättningar med en stark vind under hela matchen. Kryss speglar matchbilden ganska bra tycker jag.”

Så hur gick det då för de spelare som är här på prov? Den som det talats mest om är den unge Ghananen Kanouté Boateng. En lång gänglig kille med en fysik som mer för tankarna till långdistanslöpning. Han hade en plats strax framför backlinjen. Han skötte det bra och var den av provspelarna som Erik lyfte fram efteråt.

“Samtliga står för en bra insats, starkast tycker jag Kanouté Boateng var. En ung spelare med intressanta egenskaper som är född 96. Han har ju varit hos oss en tid och var av naturliga skäl den som uppträdde bäst.”

Granit Sherifi (närmast)
Leo Englund (mitten)
Mattias Lindström (längst bort)

Leo Englund från Skellefteå FF gjorde en bra match på topp. Han gick ofta ner och hämtade bollar och var inte rädd för att utmana. Han var väl inte den snabbaste jag har sett men det är en spelare jag tror kan ha en framtid i klubben.

Granit Sherifi från Rosengård FC försvann lite ute på kanten, han är en kompakt spelare som det kan vara värt att hålla ögonen på i framtiden.

Hampus Svensson från Vinbergs IF spelade på mitten tillsammans med Rasmus Lindgren och gjorde det bra. Ingen jättematch men inte heller några misstag att tala om. Var med framåt och hade fler lägen att göra mål men det blev bara ett för Hallänningen.