Oavgjort för Akademin mot Tennhult

Jesper Lundborg i ett U17-derby i år. Foto: Bjarki Tordarson

HIF Akademi spelade på fredagseftermiddagen en match mot Tennhult. En vinst hade kunna kunnat ta laget upp på säker mark men Akademi-laget fick nöja sig med 1 poäng i en svängig tillställning och har nu två poäng till Jonsered som ligger ovanför sträcket.

Matchen började bra för HIF Akademi som genom Jesper Lundborg tog ledningen med både 1-0 och 2-0 tidigt i matchen. Innan halvtid skulle dock Tennhult både reducera och kvittera och i paus var ställningen 2-2. Tidigt i andra halvlek tog Tennhult ledningen men HIF Akademi svarade snabbt med 3-3 genom Jonathan Levi. Det blev inga fler mål i matchen och HIF Akademi fick nöja sig med 1 poäng.

Jesper Lundborg gjorde 2 mål för HIF Akademi.

Tränare Erik Edman var nöjd med lagets insats trots tappad 2-0 ledning. “Vi möter kanske det formstarkaste laget. De får ett väldigt tveksamt 2–1 mål där deras spelare tar med sig bollen med handen. De andra är jättefina mål”, säger han till hd.se.